Presentació antiga farmàcia de Capdepera



El proper dilluns 12 de maig, dia d’inici de la setmana del mercat medieval, s’inaugurà a Capdepera el projecte museístic de la farmàcia (1915-1973) de Miquel Melis Sancho, situada al CENTRE MELIS CURSACH (CMC) de Capdepera.

A tal efecte s’ha dissenyat una cartelleria que guia el visitant des de l’entrada del centre per la farmàcia i el laboratori per aconseguir un efecte més pedagògic.

El públic podrà visitar també les voltes del Centre, que s’han adaptat com a espai expositiu i on s’ha preparat una exposició de documentació en la qual es pot veure la trajectòria professional de l’apotecari Miquel Melis Sancho (1889-1977) i la del seu pare Gabriel Melis Terrasa (1854-1917), que fou metge. La documentació presentada procedeix de l’arxiu municipal i de l’arxiu Melis Cursach i romandrà oberta fins al proper dia 20 de maig.


 
El mateix dia 12 tindrà lloc una taula rodona sobre la professió dels apotecaris, en la qual intervindran: el farmacèutic Carlos Antich Rojas, apotecari de Cala Rajada i membre d’una nissaga d’apotecaris, amic i col·laborador de la família Melis; el doctor Bartomeu Balaguer, que exercí la professió en els darrers anys en què la farmàcia va estar oberta i fou metge personal de la Sra. Melis; la farmacèutica Antònia Maria Llinás, que comprà la farmàcia Melis i a més és neboda de la família; i la Doctora Isabel Moll, catedràtica emèrita de la UIB i que té com una de les seves línies d’investigació l’estudi de la historia de la Medicina. La taula estarà moderada per la historiadora Maria Massanet, arxivera i gerent del CMC. 

La preparació del projecte museístic de la farmàcia i del catàleg de les més de 600 substàncies químiques ha estat una tasca d’anys en la qual han treballat els arxivers municipals Gori Rechac i Maria Massanet, assessorats pels apotecaris Antich i Llinàs, i el metge Balaguer. Aquests tres han realitzat donacions de material, documentació i bibliografia al centre. Així mateix, per a la presentació el llicenciat Antich ha preparat una projecció. 

El col·legi d’Apotecaris de les Illes Balears avala i dóna suport al projecte. Per aquest motiu, el seu president, Antoni Real, assistirà a la inauguració.