Imprimeix
Categoria: Convocatories
Vist: 2879
   La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Capdepera ha organitzat per l’any 2014 un seguit d’activitats per celebrar l’Any de l’educació a Capdepera amb l’objectiu d’implicar pares, mestres i administració en aconseguir una educació de qualitat per a tots els infants.



 
El passat ple ordinari del mes de desembre de l’Ajuntament de Capdepera es va aprovar el següent manifest i les següents activitats:

 Manifest l’Educació compromís de tots.

L’educació és responsabilitat de tots: famílies, mestres i Administració.

L’educació té una importància primordial en tota societat, i és decisiva en el procés de desenvolupament de la persona. Això la converteix en un factor clau per al desenvolupament de qualsevol país. És un procés llarg en la vida de les persones. Comença sent impartida per la família i desprès segueix a l’escola sempre donant-se la mà i complementant-se l’una amb l’altra.

Educar no es fa només en el reducte de l'’escola o en el marc de la família, sinó en el conjunt de la societat. . Educar és ajudar els menors que s’orientin en la vida i es facin a si mateixos. Educar no és només la tasca d’uns “professionals”, és una tasca de tots i totes; hem d’assumir el nostre paper. L’educació no és un problema dels altres (pares, educadors). Tots hi tenim un paper a jugar. Prendre consciència i fer prendre consciència del valor de l’educació és un objectiu fàcilment assolible per part de tota la societat, i és també el nostre compromís.

Estam convençuts que una bona educació és el mitjà que assegura una millor societat en el futur. L'educació no és només la tasca de les famílies i les administracions públiques; és una tasca compartida per tothom, a la qual cada àmbit social té alguna cosa a aportar, alguna responsabilitat a assumir. A l’educació hi comptem tots.

L’educació és reconeguda com un dret universal  i un bé bàsic que els estats han de garantir, és imprescindible per avançar en la cohesió social i procurar una correcció de les desigualtats que produeixen discriminació, marginació i injustícies. Aquest és el sentit fonamental d’un sistema públic i gratuït d’educació. És una contradicció que l’educació sigui un factor d’increment de les desigualtats. L’educació -i la pública en especial- es, sobretot en època de crisi, una oportunitat vital de futur i una garantia de cohesió social que constitueix una de les bases fonamentals de l'estat democràtic.

L’article 27.1 de la Constitució Espanyola estableix el dret de tots a l’educació i  assigna als poders públics l’obligació de garantir-lo. Per això el paper de l’Ajuntament en tot aquest àmbit és fonamental. L’Ajuntament és l’administració pública més pròxima la ciutadania. Per tant, ha de garantir l’accés a l’educació obligatòria dels infants i dels joves en edat escolar i defensar la igualtat  d’oportunitats de tots ells.

Tots plegats ens volem comprometre a difondre la consciència del paper decisiu de l’educació. I volem valorar al màxim el paper social dels mestres i educadors de tota mena, reconeixent el seu mèrit i autoritat, i atorgar-los el respecte i el prestigi específics que mereixen. També volem subratllar alguns valors que juguen un paper imprescindible en el procés educatiu, com ara la qualitat, l’exigència, l’equitat, el rigor i l’esforç.

En definitiva, cal tenir molt clar que l’educació és cosa de tots i no la podem deixar en mans de l’escola.

Activitats:

- Creació del “Consell d’educació Infantil”

- “Consell d’educació de Joventut”

- “ Comissió de Pares”

- Aula de Pares i taula rodona (es faran 5 o 6 sessions)

- Taller d’ofici (dirigit a alumnes de l’IES ) tracta que diferents persones en professions també diferents parlin als alumenes de la seva feina

- Taller de cuina a càrrec de Toni Navarro (dirigit a pares amb els fill)

- Coneix el teu poble amb la gent major (conèixer com era el abans el municipi i saber com vivien els nostres majors)

- Olimpíades per la educació

- Fer alguna activitat amb la confraria de pescadors per fer alguna activitat amb ells.

- Fer diferents activitats esportiva per pares i fills. Diferents opcions Golf, escalada, tenis...

- Es faran diferents programes de radio on col·laboraren pares i fills

- Fer una xerrada a càrrec del GOB, o Ibanat o be de qualque organisme semblant a aquests.

- Fer una sortida relacionada amb la xerrada

- Marató fotogràfic