Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2231

CAP VERMELL FELICITA AGUSTÍ VILLARONGA PELS PREMIS ACONSEGUITS AMB MOTIU DE LA PEL·LÍCULA PA NEGRE

 ELS GUARDONS SIGNIFIQUEN UN RECONEIXEMENT A LA CULTURA CATALANA EN EL SEU CONJUNT



 

Cap Vermell felicita el director mallorquí Agustí Villaronga, que feu les seves primeres passes cinematogràfiques a Capdepera, pels reconeixements que ha rebut Pa negre, basada en la novel·la d’Emili Teixidor. L’obra ha anat acumulant nombrosos guardons, fa unes setmanes als Premis Gaudí de l’acadèmia catalana, i ahir als Premis Goya que concedeixen els cineastes espanyols. És la primera vegada que un film rodat en català rep el premi a la millor pel·lícula per part de l’acadèmia espanyola.

Cap Vermell saluda aquests guardons pel que suposen de reconeixement a una trajectòria basada en l’exigència, la qualitat i la creació d’un llenguatge cinematogràfic propi i personal. Pa negre ha captat l’essència del llibre d’Emili Teixidor i ha aconseguit el suport tant del públic com de la crítica per esdevenir una de les pel·lícules catalanes més taquilleres de la història.

El premi és un reconeixement a la qualitat de la literatura feta en català, representada per un llibre que ja ha esdevingut un clàssic. També ho és al bon moment actual del cinema català, que ha aconseguit nombrosos premis internacionals durant els darrers anys i que continua la seva marxa ascendent amb Pa negre. Per extensió, es tracta d’un reconeixement a la cultura catalana, representada per creadors que fan feina des de diferents àmbits.