Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1765

Esquerra Alternativa i Verda - Esquerra Unida ha iniciat a Capdepera la seva campanya “Mesures per una sortida SOLIDÀRIA i SOSTENIBLE a la crisi” a municipis de Mallorca







EAiV-EU ha presentat avui, públicament, a Capdepera, la campanya “Mesures per una sortida SOLIDÀRIA i SOSTENIBLE a la crisi” que es desenvoluparà arreu dels municipis de Mallorca. També hi participaran municipis de Menorca i Eivissa, així com barriades de Palma.

És una campanya informativa del paquet de mesures que planteja Esquerra Alternativa i Verda - Esquerra Unida per una sortida social a la crisi i alhora, una recollida de signatures contra el pla d'ajustament del Govern de Zapatero ja que carrega la factura de la crisi sobre els més febles, sota el lema 'Que no et facin pagar la crisi'.

Entre aquestes mesures que EAiV-EU vol compartir amb la ciutadania, que permetrien reduir el dèficit públic 2,5 punts anuals proposa, augmentar la tributació de les rendes més altes, acabar amb l'economia submergida i el frau fiscal o la recuperació de l'Impost sobre el Patrimoni, entre d’altres.

Aquesta campanya neix amb l’objectiu de mobilitzar a la ciutadania com primer pas en la lluita contra les mesures del Govern, per això la formació ha muntat avui una taula informativa a Capdepera, aprofitant el dia de mercat a Cala Rajada. En les properes setmanes arribarà a Manacor, Felanitx o Sant Llorenç.


HI HA UN ALTRA FORMA D'ABORDAR LA CRISI... DES DE L’ ESQUERRA TENIM ALTERNATIVES

- La reforma del sistema financer
- Una fiscalitat progressiva que recuperi, entre altres coses, algunes figures tributàries com l'Impost de Patrimoni i el de Successions
- Decidida lluita contra el frau fiscal i l'economia submergida
- Una política industrial, energètica i educativa orientades a canviar el model productiu sobre una àmplia cohesió social.
- “Pla de Racionalització de la Despesa Pública”

COMPARACIÓ ENTRE L’AJUSTAMENT PROPOSAT PEL GOVERN I LES MESURES ALTERNATIVES DE ESQUERRA UNIDA

Les mesures alternatives propostes per Esquerra Unida, bé per racionalització de la despesa, bé per increment de la recaptació tributària, generarien almenys una reducció directa del dèficit de, almenys, 2,50 punts cada any:

- Amb la recuperació de l'Impost de Patrimoni es generarien uns ingressos d'almenys 2.200 milions d'euros (200 milions d'euros més que el que representa la congelació de pensions i l'enduriment de les condicions per a la pensió parcial).

- Amb la reducció de 3 punts de PIB en l'economia submergida, representaria un augment de la recaptació fiscal de 10.000 milions per any, és a dir 4.000 milions més que la reducció i congelació dels salaris dels empleats públics.

- Amb l'augment de la tributació del 43 al 50% en el tram últim de l'IRPF (el qual afecta a les rendes més altes) permet augmentar la recaptació fiscal en 2.500 milions d'euros, és a dir 1.250 milions més que l'eliminació del xec bebé.

Amb totes aquestes mesures...-sobre l’anomet SICAV- es pot conservar els 6.000 milions d'euros del programa d'inversions públiques i fins i tot incrementar-lo substancialment. Són les següents:

- Equiparació en tributació de rendes de treball i de capital
- Augment de la tributació de les societats financeres i de les empreses que cotitzen en Borsa o que sense cotitzar tenen més de 250 treballadors
- Taxes sobre transaccions en Borsa (també coneguda com Taxa Tobin)
- Increment de recaptació de l'IVA per utilització en consum de bitllets de 500 euros
- Increment de recaptació de l'IVA reduccions de l'Església Catòlica
- Increment de recaptació de l'IVA a la Casa Real
- Retirada de tropes a Afganistán