Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2351


















El dia 12 de juny, de les 20 a 23 h al local d’ARCA (c/ de la Pau, 5 - Palma).

Voluntaris de Mallorca és una ONG de forta implantació a Capdepera i que ha desenvolupat projectes capdavanters a diversos indrets de Sudamèrica. Ara  per a celebrar el seu qunzè aniversari preparen aquesta festa que us presentam.

 Hi haurà mojitos, una picadeta i música cubana. Volem passar unes hores junts i, de recaptar alguna cosa, els farem servir per a construir latrines al poble de Pujerjá (Quiché, Guatemala) que compta amb unes mil persones.

 Si els nostres projectes arriben a feliç terme, portarem també aigua corrent perquè la solidaritat sigui més que una paraula.

 Les necessitats de les persones es fan en el camp quan el blat de moro és alt, i així les evacuacions es poden realitzar amb una certa privacitat, però quan ja s’ha agafat la collita, tenen que caminar molt per trobar un lloc adequat.

 Es produeix una gran contaminació en tot l'entorn. És un focus de contaminació per a la terra, l'aigua, els aliments i els animals. L'eliminació dels excrements fecals a arran de terra és un dels problemes més greus de la contaminació i una de les principals causes en la transmissió de malalties gastrointestinals que afecten la salut de la família i de la comunitat, afectant principalment als nens i causant diarrees que poden portar fins a la mort.

Entre les causes de mortalitat infantil més importants a la llar (a més de la pneumònia, que és la principal), la diarrea ocupa el segon lloc, i és causada, en part, per l'escassetat d'aigua i latrines.