Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2445
 Esquerra presenta a Madrid una proposta per evitar l’extracció d’arena a Banyalbufar, per a la regeneració de Cala Agulla














    Arran de l’anunci fet per la Demarcació de Costes d’utilitzar arenes procedents dels fons marins pròxims a Banyalbufar per tal d'escometre la regeneració de Cala Agulla, fent cas omís del posterior estudi alternatiu realitzat per la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears, on s'estableixen uns paràmetres de sostenibilitat i de menor impacte ambiental, el diputat d’Esquerra al Congrés, Joan Tardà, presentarà una Proposició no de Llei “per instar al Govern espanyol a que escometi de manera urgent la regeneració de la platja de Cala Agulla i, de tal manera, es pugui eliminar la possibilitat que la Demarcació de Costes ho faci transportant l'arena dels fons marins pròxims a Banyalbufar”. Tardà també ha afegit que “aquesta regeneració s'ha de fer amb els paràmetres de sostenibilitat i de menor impacte ambiental per a la zona i això és possible perquè així ho explicita l'estudi alternatiu de la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears”. Per acabar, Tardà ha declarat que “allò que és més important és l’estabilització de la platja de Cala Agulla utilitzant arenes provinents d’una zona pròxima a la vorera".
       El president d’Esquerra a les Illes Balears, Joan Lladó, ha declarat que “ens oposam al transport de l’arena amb vaixells des de Banyalbufar perquè no podem desvestir un sant per a vestir-ne un altre”.
    Lladó també ha afegit que “A més, l'extracció de l’arena s'ha de realitzar des d’una fondària molt menor perquè aquest fet suposarà un estalvi de maquinària en dur-la a terme de forma simultània a l’extracció del fons amb el dipòsit a la platja”.
Segons Lladó, “la regeneració de la platja s'ha de realitzar amb arenes idèntiques a les de cala Agulla per tal de garantir que la seva biodiversitat no sigui alterada, i aquest sistema ens permetria un major rapidesa i simplicitat de l’operació”. I afegeix que “no pot ser que el Partit Socialista de Madrid continui les mateixes polítiques agressives de la legislatura del PP en matèria de regeneració de platges"

 
Esquerra Illes Balears i Pitiüses

Image