El puig de Na Nofre es una zona forestal protegida per les NNSS i com a tal no s'hi permet construir si la parcel·la és inferior a 50.000m.
 
 

Des de fa més o menys un mes s'estan duent a terme unes obres a la zona protegida de Na Nofre que estan acabant amb mitja muntanya. En principi l'equip de govern assegurà que aquestes obres tenien una llicencia per canvi d'ubicació d'un magatzem agricola de 72metres.
 
Després d'aquestes declaracions i de comprovar que la magnitut de les obres era molt superior al magatzem, EUEV intentà consultar l'expedient d'obres en nombroses ocasions sense que aquest li fos facilitat, fins que divendres dia 10 de juliol demanà l'expedient per escrit.
 
La regidora, Maria Orts conta que “Quan divendres dia 17 de juliol anam a consultar l'expedient d'obres corroboram que existeix una llicencia per canvi d'ubicació de magatzem agricola pero que, dimarts dia 14 de juliol, es va obrir un expedient de disciplina urbanística amb el corresponent paro d'obres. El paro es degut a que les obres realitzades no s'adapten al projecte, ni es realitzen al lloc projectat sino que a tota la falda de la muntanya. Des de EUEV estam segurs de que sino arribam a demanar explicacions per escrit les obres a dia d'avui continuarien”
 
EU-EV i Es Grup denuncien que les obres fetes són il·legalitzables per trobar-se a una zona forestal protegida i que per tant s'han de demolir.
 
Davant aixó, el regidor d'Es Grup, Mateu Melis, afirma que “es farà tot el possible perquè els terrenys retornin al seu estat inicial i es recuperi la zona afectada per aquestes obres".
 
Per a la portaveu d'EUEV, Maria Orts, el més greu és que la zona és propietat de la familia Alzina, més concretament del pare de sr. batle de Capdepera, Bartomeu Alzina Sureda, i que de manera conscient estan fent unes obres a una zona protegida que saben que són il·legalitzables.
 
Per a ambdues formacions, això és una prova més de l'abús de poder que està exercint en concret l'actual batle de Capdepera, i en general el PSOE gabellí. Aquest abús de poder té indignada bona part del municipi, i molt més a partir del començament de la destrucció del puig de Na Nofre, zona protegida per les NNSS.
 
Els protaveus d'EUEV i d'Es Grup afirmen de manera molt contundent que després d'aixó no els queda res més per veure. I recorden que el PSOE ha deixat que les infracions urbanístiques es multipliquin aquests darrers anys, que les arques municipals estiguin en una situació que no es pot empitjorar, i que han boicotejat tot el que han pogut la possibilitat d'arribar a un acord amb els pressuposts del 2009. Segons Melis i Orts, “només faltava la construcció, per part de la familia del batle, d'un macroxalet a una zona protegida. Aquesta és una situació indignant i vergonyosa per al nostre municipi.”




Cap Vermell fa un mes (19-06-09) ja publicà una carta que denunciava els fets:

Nyap a Na Nofre