Entitats ciutadanes de Mallorca i col·lectius d'immigrants conviden a participar de la Cadena Humana per la Llengua, de dia 9 de maig


















ELS NOUVINGUTS FAN UNA CRIDA A PARTICIPAR A LA CADENA HUMANA PER LA LLENGUA DEL DISSABTE 9 DE MAIG

L’ACTIVITAT, CONVOCADA PER L’OBRA CULTURAL BALEAR, TÉ COM A OBJECTIU PROMOURE EL RESPECTE CAP ALS DRETS LINGÜÍSTICS

   Un grup de nous mallorquins, membres de la comissió intercultural de l’Obra Cultural Balear, ha fet avui una crida a participar a la Cadena Humana per la Llengua del proper dissabte 9 de maig. La comissió intercultural de l’OCB va ser creada amb la finalitat de promoure la interrelació entre els nouvinguts i els mallorquins d’origen i contribuir a la integració d’aquest col•lectiu a la llengua i la cultura de Mallorca.

Image

   La portaveu de la comissió, Dorotea Ballermann, ha demanat a totes les persones que han après o estan aprenent la llengua catalana que participin a la Cadena Humana per la Llengua que, sota el lema “Drets per la Llengua”, ha convocat l’OCB a favor dels drets lingüístics. Segons Doro Ballermann és important que tothom els nouvinguts que estan aprenent català hi donin suport com a mostra de la seva integració a la societat mallorquina. És per aquests motius, ha apuntat la portaveu, que la comissió convocarà tots els nouvinguts a concentrar-se el dissabte, 9 de maig, a les 18.00 hores, a la plaça de Cort per participar en la constitució del darrer tram de la cadena.
Han pres part a la roda de premsa, a més de Doro Ballermann, Mahécor M’Bengue, del Senegal, Raixid Faraj, del Marroc, Satximi Sasaki, del Japó, Stephen Shull i Joel Porterfield, dels Estats Units, Fabiola Velásquez, del Perú, Alena Karalinova, de Bielorússia, i Cristina Herrera, d’Andalusia.  



LA CADENA HUMANA PER LA LLENGUA DE DISSABTE 9 DE MAIG REB EL SUPORT DE TOTA LA SOCIETAT CIVIL

REPRESENTANTS DE LES PRINCIPALS ENTITATS CRIDEN A PARTICIPAR-HI

  Les entitats que participen en la plataforma organitzadora de la Cadena Humana per la Llengua “Drets per la Llengua”, han fet avui matí una crida a tota la ciutadania de les Illes Balears a participar a aquesta gran mobilització popular que es farà el proper dissabte, 9 de maig, a les 18.00 hores i que tendrà el seu punt de partida a la plaça d’Espanya de Palma.
   Les entitats que donen suport a la convocatòria són:
ANEM, ASSOCIACIÓ CULTURAL ALBOPÀS, ASSOCIACIÓ DE PREMSA FORANA, CASTELLERS DE MALLORCA, CGT, CCOO, CONSELL DE JOVENTUT DE LES ILLES BALEARS, ESCOLTES DE MALLORCA, FEDERACIÓ D’ASSOCIACIONS DE VEÏNS, FEDERACIÓ DE MÚSICA I BALL MALLORQUÍ, FEDERACIÓ DE PARES I MARES D’ALUMNES (FAPA), GOB MALLORCA, GRUPS D’ESPLAI DE MALLORCA (GDEM), JOVES DE MALLORCA PER LA LLENGUA, MOVIMENT D’ESCOLES MALLORQUINES, MOVIMENT ESCOLTA I GUIATGE DE MALLORCA, MÚSICS PER LA LLENGUA, SANTUARI DE LLUC, STEI-i, UGT, UOB, UNIÓ DE PAGESOS I UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS.

   El president de l’Obra Cultural Balear, Jaume Mateu, ha convidat a tots els mallorquins i mallorquines de naixement o d’adopció i de totes les edats, a fer part de la Cadena Humana de dissabte vinent.

Image

A la imatge adjunta hi podeu veure


Toni Nicolau (Músics per la Llengua)
Toni Baos (CCOO)
M. Antònia Gomila (FAPA)
Sebastià Serra i Margalida Català (Stei)
Toni Torrens (Albopas)
Joan Huguet (UGT)
Pep Oliver (CGT)
Jaume Canals (GOB)
Sebastià Maimó i Joan Mateu Ferrando (Joves de Mallorca per la Llengua)
Alexandre Cortès (Comissió Lingüística OCB)
Esperança Mateu (Junta Directiva)