Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1617
MÉS per Capdepera té la voluntat d’arribar a un acord perquè hi hagi un govern progressista, però de moment no ha estat possible. Encara hi som a temps.”


Després dels històrics resultats electorals, la gent de MÉS per Capdepera estava molt il·lusionada amb la idea de poder governar aquesta legislatura mitjançant un acord amb el PSIB-PSOE. Demanàvem un canvi en el rumb d'algunes polítiques, però també que la persona que ha dinamitat durant els darrers 12 anys qualsevol entesa entre l'esquerra a Capdepera fes una passa al costat. Però això no ha succeït.

Durant aquests dies ens hem assegut a negociar amb el PSOE amb la intenció d'explorar possibles acords per tenir un govern progressista a Capdepera. MÉS per Capdepera va plantejar diverses solucions per avançar en l’entesa, proposant que algú altre del PSOE assumís la batlia. Però se’ns va dir que el Sr. Fernández ha de ser batle sí o sí, un escenari que la nostra assemblea no el considera vàlid.
 
Fa una setmana el Sr. Fernández va dir que seria el líder de l'oposició, responsabilitzant als altres si les coses no van bé, com ha fet habitualment. Però si de moment no hi ha pacte progressista és per una única raó: Fernández vol impedir una entesa entre les forces d’esquerres i posa traves a una nova etapa política on les forces progressistes treballin conjuntament.
 
Som davant un problema polític, no personal. Tenint en compte que el PSOE de Fernández ha rebutjat una vegada i una altra qualsevol entesa amb MÉS en aquests darrers 8 anys per governar junts, tot i que a cada elecció els números sortien, que hem rebut multitud d’atacs personals per part del candidat socialista i que amb la seva prepotència i voluntat de crispar i dividir la ciutadania ha intentat arraconar i ridiculitzar MÉS per Capdepera, si en realitat es tractés de qüestions personals ni tan sols ens haguéssim assegut a parlar.
 
El problema és polític. A banda de què el candidat socialista està sent investigat per la Justícia, MÉS per Capdepera en campanya electoral va prometre el canvi. Un canvi en les polítiques que tant hem criticat al llarg dels darrers anys, liderades precisament pel Sr. Fernández. Han estat centenars els electors que ens han dipositat la seva confiança amb un mandat molt clar: no hi pot haver cap pacte amb qui ha aplicat unes polítiques i unes formes de governar rebutjades per gran part de la població. El que no farà MÉS per Capdepera és trair el mandat de canvi inequívoc que ens han atorgat els nostres votants. Feim política per convicció.
 
En un passat recent, candidats de MÉS per Capdepera varen fer una passa al costat, intuint que eren el problema per arribar a acords amb el PSOE en un futur. Però ara resulta que una persona que fa 16 anys que és dins l'Ajuntament cobrant un sou públic i que és el major escull per a l'enteniment progressista, és incapaç de fer-se a un costat.
 
L'assemblea de MÉS per Capdepera ha estat molt clara i unànime fins en dues ocasions en els darrers quinze dies: sí a un pacte amb el PSOE, no a qualsevol acord on el Sr. Fernández ostenti la batlia. I per descomptat, un canvi polític: més democràcia, més serveis públics, més petit comerç, més manteniment i neteja, més turisme de qualitat, més sostenibilitat, més medi ambient i tantes altres coses que hem demanat al llarg d'aquestes darreres legislatures. Els acords progressistes ho han de ser de veres, no només de nom.
 
Només falta un gest del PSOE i el Sr. Fernández, però encara hi som a temps. Més per Capdepera dedicarà les hores que facin falta per aconseguir un acord abans del pròxim dissabte.


MÉS per Capdepera