Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1591

Més per Capdepera reclama urgentment un camp de boies a cala Moltó que delimiti la zona de fondeig, així com l'abalisament de la zona de bany. També reclamam el condicionament de la zona de servitud de trànsit que permet arribar als escars

Cada estiu es pot contemplar la mateixa imatge: desenes d'embarcacions fondejant a cala Moltó, algunes d'elles possiblement afectant la posidònia, i moltes excessivament a prop de la zona emprada pels banyistes. Ja fa massa temps que dura aquesta situació i cal posar-hi remei amb els instruments adients.

Per començar, s'hauria d'abalisar la zona de bany, com en altres platges del municipi. Cal recordar que l'Ordenança de Civisme de l'Ajuntament diu que “En els trams de costa que no estiguin abalisats com a zona de bany s’entendrà que aquesta ocupa una franja de mar contigua a la costa d’una amplada de 200 metres a les platges i de 50 metres en la resta de la costa”.

És evident que algunes embarcacions no compleixen aquests 200 metres i per tant reclamam que l'Ajuntament abalisi aquesta zona a cala Moltó per al pròxim estiu, de manera que no sobrepassin aquesta línia.

Pel que fa al fondeig d'embarcacions, s'ha de posar un límit per evitar afectacions a la posidònia i a l'ecosistema marí de la zona. Reccordam que cala Moltó, com cala Gat, es troba en la part estatal de la Reserva Marina de Llevant, i que no fa massa el Consell de Ministres del Govern espanyol va acordar la la senyalització amb boies d'una part del litoral de cala Gat.

Una actuació semblant a cala Moltó permetria acotar la zona on no es pot fondejar.

Finalment, també demanarem a Demarcació de Costes que condicioni l'accés a la zona dels escars de cala Moltó i a la platgeta de devora. Actualment, les persones que volen arribar a aquest punt de cala Moltó ho fan entrant pel Coll de Marina i després caminant per la zona de servitud de trànsit, per la qual, en algun punt, no es pot passar i obliga a escalar per les roques. Cal recordar que aquesta servitud és de 6 metres des de la ribera del mar, tot i que es pot ampliar fins als 20 en zones de pas difícil.

I això passa a causa que la portassa de devora les cases, que hauria d'estar oberta per arribar als escars, dona la impressió d'estar sempre tancada, sense cap indicació que s'hi pugui passar. Per tant, reclamarem que o bé aquesta porta estigui sempre oberta o bé es condicioni la zona de servitud de trànsit de vorera de mar, ampliant-la si és necessari.

Totes aquestes peticions seran oportunament registrades davant els organismes esmentats.

 

Més per Capdepera