S'han eliminat els contenidors situats a la zona rústica per evitar abocaments incontrolats





Amb la posada en marxa del nou contracte del servei de recollida de residus a Capdepera, l'Ajuntament ha aprofitat per implantar la recollida de la fracció orgànica a tot el municipi. Fins ara, aquest residu només es retirava a grans productors durant la temporada alta turística. S'ha ampliat així el servei porta a porta, afegint-hi la fracció orgànica, i s'han instal·lat contenidors per a aquesta fracció en totes les àrees.

D'aquesta manera, a la part del municipi on no hi ha la recollida porta a porta, s'han instal·lat 115 àrees d'aportació amb els nous contenidors d'orgànica. Aquests aparells són contenidors d'obertura intel·ligent mitjançant targeta ciutadana. Amb la mateixa targeta es pot accedir a la deixalleria, on el ciutadà pot dipositar tota classe de residus de forma selectiva.



Fora vila
Per altra banda, s'han eliminat els contenidors de la zona rústica per evitar punts negres d'abocaments incontrolats. Ara els ciutadans que viuen en zona rústica han de portar els residus a la deixalleria, i tenen una taxa de fems més reduïda que la resta de ciutadans.

"A aquesta nova etapa ens hem fixat augmentar la qualitat del servei i augmentar el reciclatge de residus", ha dit Francisco Manuel Martínez, regidor de Medi Ambient. Per això s'ha presentat una imatge renovada de la flota de vehicles amb el lema: «Capdepera recicla. Més verda, més viva». Lligat al contracte del servei de recollida, l'Ajuntament compta amb un servei d'educació ambiental, resolució d'incidències i de seguiment del contracte.



Per tal de prestar un servei de qualitat, també s'han augmentat les freqüències dels serveis de recollida i s'ha incrementat de mitjans humans i materials incloent a la flota un total de 15 nous vehicles. Cal destacar entre els mitjans la incorporació del camió renta-contenidors, el qual permetrà netejar els contenidors in situ, estalviant temps i millorant el servei. A més, s'han col·locat 5 petites deixalleries per recollir altres residus de mida moderada i s'han instal·lat també contenidors per a la recollida d'oli vegetal domèstic.