Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1273
La companyia ha reforçat el seu compromís amb les onze entitats benèfiques i menjadors socials amb els quals col·labora habitualment i ha incrementat fins a un 70% els lliuraments respecte a l'any anterior a causa de la crisi sanitària i econòmica



 

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda en línia, ha donat 215 tones d'aliments i productes de primera necessitat l’any 2020 a menjadors socials, bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de Mallorca, Menorca i Eivissa amb les quals col·labora habitualment. Aquesta quantitat, que equival a 3.585 carros de la compra, suposa un 70% més que el lliurat l'any anterior a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica actual.

En aquest sentit, Mercadona va augmentar a onze el nombre d'entitats benèfiques i menjadors socials amb els quals col·labora amb la incorporació al juliol de la congregació de les Germanetes dels Pobres, que reben des de llavors aliments com a fruites i verdures, lactis, carn, peix, embotits, pa o pastes, que el personal de botiga els entrega de dilluns a dissabte en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè el personal de cuina prepari els menjars.

També, l'any passat, la companyia va ampliar a tres el nombre de supermercats que donen diàriament als menjadors socials Tardor (Palma) i Sor Isabel Bonnín (Inca), i va duplicar les aportacions anuals a la Fundació Banc d'Aliments de Mallorca, els Bancs Municipals d'Aliments de Maó i Ciutadella i Càritas Diocesana d'Eivissa i Formentera. Arran de la situació excepcional que viu el país ocasionada per la Covid-19, va lliurar al seu torn productes de neteja de la llar i higiene personal a Càritas Diocesana de Mallorca el mes d'abril passat.



Mercadona col·labora a més de manera habitual amb els menjadors socials de Palma És Refugi del Pare Gaspar Aguiló, i Fundació Estrelles & Follets i amb els menjadors socials de Vila, Sant Antoni de Portmany i Santa Eulària des Riu que gestiona Càritas Diocesana d'Eivissa i Formentera.

Per part seva, els "Caps" (clients) de Mercadona, van col·laborar també l’any 2020 amb les persones més vulnerables durant la Gran Recollida d'aliments, que va tenir lloc a Mallorca amb la donació de fins a 43 tones d'aliments, l'equivalent a 720 carros de compra.