Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1228
El municipi vestirà de morat llocs emblemàtics com el centre Cap Vermell o la plaça dels Mariners.



L'Ajuntament de Capdepera a través del Departament de Benestar Social s'ha sumat un any més, a les celebracions per commemorar el Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones que se celebra el pròxim dimecres 25 de novembre.

Segons ha explicat el regidor de Serveis Socials, Javier García, es duran a terme una sèrie d'activitats destinades a conscienciar a la ciutadania de la necessitat d'acabar amb actituds masclistes i, sobretot, crear consciència social i educació en Igualtat entre els joves, com a ciutadans del futur. "Volem crear una societat lliure d'actituds masclistes i que avanci en Igualtat per erradicar, en la mesura del possible, aquesta xacra de la nostra societat".

Així, des del Departament de Benestar Social es farà;

1- Il·luminació de lila de la font de la plaça dels Mariners.
2- Il·luminació de lila del centre Cap Vermell.
3- Projecció del vídeo 25N a la façana del Centre Melis Cursach de les 20 a les 21 hores.
4- Durant el matí del 25 es podran escoltar les frases del 25 N des del centre Melis Cursach també a l'horabaixa de les 16 a les 18 hores. També es projectarà el vídeo durant el matí de les 10 a les 13 hores a l'auditori del centre Cap Vermell.
5- Difusió del vídeo a través de les xarxes socials de l'Ajuntament de Capdepera així com de la campanya (manifest, cartells, etc., facilitats per la Conselleria).
6- Participació en la taula rodona que realitza l'IES Capdepera dia 25 de novembre a les 18 hores, amb el títol: 'Capdepera, una perspectiva lila'.

Capdepera és un municipi fortament implicat en aquesta lluita, però amb actuacions com aquestes volem recordar els gabellins que la violència masclista continua sent una xacra social que afecta moltes dones que viuen aquest drama en solitari i sense ajuda. "És responsabilitat de tothom posar en coneixement de les autoritats locals, qualsevol indici de violència domèstica. Denunciar és l'única manera d'acabar amb aquestes pràctiques fins i tot inhumanes", conclou el regidor.