Greus problemes en la recollida de fems i la manca de policies durant tot l'estiu. Què hauria passat en una temporada turística normal?











Durant els mesos de juliol i agost, a Més per Capdepera hem rebut multitud de queixes tant per l'acumulació de fems sense recollir o mal dipositats, com per la manca de policies locals. Convindria que el batle i l'equip de govern comencin a gestionar els problemes que ens afecten i posin remei a la manca de planificació que afecta bona part de les àrees de govern.

Pel que fa al nou servei de recollida de residus ja vàrem manifestar que es tracta d'un sistema que pensam que serà positiu a mig i llarg termini i que la manca de col·laboració d'alguns usuaris ha agreujat la situació de descontrol i insalubritat que hem viscut al llarg d'aquests mesos.

En tot cas, ha mancat planificació. No s'ha respectat el període d'adaptació i d'implantació progressiva que s'havia consensuat entre els distints partits polítics. Ha faltat informació i no entenem com un canvi tan substancial de sistema s'implanta en ple estiu, sense una aplicació escalonada, justament quan més habitants té el nostre municipi, tant a les zones urbanes com en rústic. No volem ni pensar en la situació que hauríem patit en una temporada turística normal.

Durant dies s’ha produït acumulació de bosses de fems enmig del carrer, que es descomponen davall el sol d'estiu i amb un cartellet indicant que s'han depositat incorrectament. Tot plegat ofereix una imatge deplorable tant als residents com als turistes. Si tanmateix l'usuari que ha incomplert les normes no fa comptes retirar els fems, no seria més efectiu tornar fer rondes d'informació pels carrers que més incompleixen o bé començar a sancionar els usuaris que ho fan malament?

Tampoc entenem com hi ha regidors que cobren un 75% de dedicació per unes responsabilitats que no suposen més de dues o tres hores de feina al dia, mentre que el regidor de Medi Ambient, l'àrea més potent de l'Ajuntament, no té cap tipus de dedicació. Com és possible, això?

Pel que fa a la manca d'efectius de la Policia Local, resulta que hi ha hagut alguns vespres sense patrulles nocturnes i per norma només n'hi ha hagut una. Però durant el dia, els caps de setmana, el personal és totalment insuficient, amb molts de ciutadans que han requerit la presència de la policia i no han pogut ser atesos o ho han estat amb retard. No entenem com en qüestió de dos o tres anys els efectius de la Policia Local han passat de ser suficients, dia i nit, a comptar ara amb una plantilla totalment infradotada. I tampoc sabem com ha influït en tot això el constant enfrontament entre el batle i bona part del cos.

Què hagués passat amb un estiu normal, sense covid, amb discoteques obertes i una afluència de visitants com en anys anteriors? Com s'haurien controlat totes les situacions que es donen durant els vespres o en cap de setmana? Quins problemes de seguretat i d'incivilitat hauríem patit? Sembla evident que hauríem tingut una Cala Rajada sense ordre ni control.

Demanam a l'equip de govern que convoqui ja les comissions informatives que facin falta per tractar aquests temes i cercar solucions als problemes.

 

Més per Capdepera