Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1446



Crida a la responsabilitat en relació a les mesures de seguretat davant la pandèmia de Covid-19


La Conselleria de Salut i Consum recorda que l’ús de la mascareta és obligatori quan no es pugui mantenir el metre i mig de distància amb altres persones

Davant les situacions generades durant els darrers dies a diverses localitats de les Illes Balears, on s'han produït aglomeracions de persones sense complir amb les mesures de seguretat, la Conselleria de Salut i Consum vol fer una crida a la responsabilitat.
El Govern recorda que les normes de seguretat del Reial decret Llei 21/2020 sobre la Nova Normalitat i de l'acord de Govern de 19 de juny són d'obligat compliment.

Pel que fa a l’ús de mascareta, és obligatori a la via pública, en espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic o obert al públic, quan no sigui possible mantenir la distància interpersonal d’un metre i mig. A més, l’ús de mascareta serà obligatori en els espectacles culturals i esportius que es duguin a terme a l’interior d’espais tancats, així com a l’interior de tots els establiments comercials, per a totes les persones majors de sis anys, excepte en els supòsits prevists en l’article 6.2. del Reial decret llei.

La Conselleria de Salut i Consum recorda que per superar la pandèmia és imprescindible un exercici de responsabilitat individual i col·lectiva. Ignorar les mesures de seguretat pot posar en risc a les persones més vulnerables a una malaltia que a les Illes Balears ha deixat 226 víctimes mortals en els darrers tres mesos