Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1677



Queda lluny aquell maig de 2007. Érem a punt de començar una campanya electoral per a les municipals i autonòmiques que marcarien una nova etapa. Tant a Capdepera com a les llles. Veníem de l'època Jaume Matas i Joan Ferrer, respectivament.
Llavors, hi havia poques referències del món digital. Iniciàvem una nova època. Encara no teníem referències en la informació local a través de xarxes. De fet, nosaltres érem la referència a molts indrets. Els companys de la Premsa Forana no se'n podien avenir d'una nova dinàmica que llavors albirava a través de l'assaig-error.

Queda lluny aquell maig de 2007. Faltaven dos mesos per a la presentació del primer i-Phone i els mòbils més preuats eren els NOKIA i els MOTOROLA (els recordau?). HP liderava la venda d'ordinadors. Com a novetat, incloïa de sèrie el famós OFFICE 2007 de Microsoft i emergia l'OpenOffice. El processadors eren de la sèrie Intel CORE 2 i la memòria RAM habitual era de 516 Mg. Si arribaves a 1 Giga, l'ordinador "volava". A la xarxa quedava molt per a disposar de la fibra òptica. Amb els fils s'arribava a 1 mega i gràcies. A Capdepera, si tenies 500 k podies estar ben content. El wifi estava per desenvolupar. Avui, la meitat dels nostres lectors ho fan a través del mòbil.

Un dels primers canvis de què ens adonàrem fou que els textos havien d'anar acompanyats d'imatges. Llavors, tot just s'havia iniciat la revolució digital de la fotografia. Recordau les CASIO de 2 megapixels? Era el que hi havia. Les targetes de memòria bones eren de 512 Mg. Les unitats USB 2.0 eren de 128 Mgs.

Queda lluny aquell maig de 2007. I així, com aquell que qui dies passa anys empeny, ens hem fet grans. Tres panes importants, dos canvis d'actualització de llenguatge web on ens pensàvem que tot se n'havia anat a norris..., i quatre actualitzacions d'imatge, format i capçalera.

Queda lluny aquell maig de 2007. Són més 26.000 articles publicats. Això vol dir 5,5 articles cada dia. Informació, compromís i sentit de "poble".

Queda lluny aquell maig de 2007. Llavors, el mateix any i com a complement de la web, vengué el canal de Cap Vermell a You Tube. "YouTube.com" s'activà el 2005, el 2006 el comprà Google i fou el personatge de l'any de la revista Time. El 2007 YouTube emeté els primers debats per a les presidencials del 2008 que guanyà Obama. A dia d'avui hem penjat a You Tube prop de 1900 videos amb gairebé 1.300.000 visualitzacions.

Queda lluny aquell maig de 2007. El 2007 també fou l'inici d'una nova etapa a FACEBOOK. Fou del 2007 a 2012. Tenia 100.000 usuaris dels 1.871 milions que té a dia d'avui. Nosaltres començàrem a facebook el 2013. A dia d'avui ens segueixen més de 3.200 persones.

Queda lluny aquell maig de 2007. Si algú ens hagués dit fa 13 anys que faríem la presentació d'un llibre en directe, a través de la xarxa, ens hagués costat una mica creure-ho. I aquí som! Gràcies a vosaltres. Al vostre seguiment i a la vostra complicitat. Però més lluny queda encara l'any 1981. Quan Cap Vermell inicià la seva singladura. L'any que ve farà 40 anys. I ho celebrarem! Vaja si ho celebrarem! 
I vos tornarem a donar les gràcies. Per molts d'anys!