Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2021
Unidas- Podemos de Capdepera demanarà al batle la seva renúncia si no atén les necessitats del poble amb els ajuts del Pla Millora











El batle de Capdepera, Rafel Fernández va ratificar, durant el ple extraordinari celebrat el passat dimarts 14 d'abril a les 13h al Centre Cap Vermell, que NO donarà les ajudes a cap ciutadà, encara que estigui en situació de vulnerabilitat econòmica causada per la crisi de la COVID -19, si aquesta persona no realitza abans un mes de treball social a l'ajuntament. I que estant en Estat d'Alarma, la possibilitat de qualsevol persona a realitzar aquest treball quedarà suspesa fins que no acabi l'Estat d'Alarma. Diguem més o manco per treballar al juny i després, al juliol, cobrar.

Unides Podem després del ple "urgent i extraordinari" es veu obligat a denunciar públicament que és l'alcalde, cegat per la seva insensibilitat, qui pretén que la gent s'aguanti els problemes i s'arregli amb el que tingui abril i maig.

Durant el ple es va aprovar una modificació pressupostària que inclou, entre altres partides de diners, una destinada a reforçar amb 400.000 euros a les ajudes socials, que rondaria segons les circumstàncies de cada persona i família entre 450 i 600 euros durant un període de 3 mesos .

Unidas-Podemos de Capdepera remarca que, si el municipi té els diners esperant en el compte de banc, cal actuar i ajudar ara mateix. I explica que si de moment, aquest mes d'Estat d'Alarma, per risc de contagi de l'Coronavirus la gent no treballa, això no suposaria un gran problema per al municipi.

S'exigeix ​​que aquest reforç de 400.000 euros destinat a les ajudes s'utilitzi i sigui efectiu de manera immediata en els mesos d'abril i maig, tant puguin treballar o no per la crisi sanitària, ja que s'ha de fer front a les necessitats de pagar el lloguer i els serveis bàsics i no estar en perill que els propietaris els facin fora dels pisos.

Segons les dades donades per l'alcalde, tenim una llista al voltant de 120 persones esperant. Unidas-Podemos calcula que podrien ser moltes més les persones necessitades, si es té en compte tots els que per vergonya s'aguanten els moments més durs abans de dirigir-se a l'Ajuntament, a més de totes les que no han tingut informació ni formes de comunicar-se.

Dit de passada, Unidas-Podemos denúncia, que s'han acostat persones demanant orientació i ajuda ja que al preguntar als propietaris sobre la possibilitat de negociar el pagament del lloguer, d'acord amb el Reial Decret d'Estat d'Alarma, diuen que els propietaris han amenaçat que els faran fora de el pis quan acabi l'Estat d'Alarma, si insisteixen amb l’idea de no pagar el lloguer en data i forma, el que genera molta pressió sobre els més necessitats. No cal esmentar que a aquest comentari l'alcalde no li ha prestat ni tan sols el mínim interès. Perquè ja sabem que, per més que digui ser d'PSOE, està a favor de la llei dels mercats, i si un llogater es veu afectat doncs ..., mala sort.

A més, es fa saber que altres persones van comentar que l'Ajuntament no atén les trucades i les comandes en Assumptes Socials. Segons l'alcalde, "estan desbordats de treball i no donen l'abast", i pot ser veritat, però és que en els dubtes de si això és cert, han vingut persones que han explicat que ja des de finals de gener i febrer s'havien acostat a serveis socials a informar-se i expliquen que els han tancat les portes dient-los que no tenien cap ajuda social. Això és molt cridaner per que el projecte "Millora" de l'Ajuntament estava actiu i amb diners disponibles i perquè a més hi ha diverses ajudes a nivell de Govern Balear que poden sol·licitar els vulnerats, i és competència de l'ajuntament tramitar i informar els ciutadans sobre aquests ajuts. Unidas-Podemos de Capdepera que havia percebut que els ciutadans tenien manca d'informació sobre on recórrer, va demanar repetides vegades a l'alcalde que es faci un major esforç en la difusió de la informació dels Serveis Socials, una cosa tan bàsica com fer efectiva la difusió d'un número de telèfon on puguin comunicar-se, però... Òbviament, sense fer cas.

Ara, analitzada la situació i de la negativa del batle a utilitzar el més aviat possible els diners destinats a les ajudes del pla "Millora", es troba que el que cal és voluntat política i iniciativa pròpia pel regidor d'Assumptes Socials, el mateix alcalde.

Per aquests motius, en aquests dies, Unides Podem debatrà si és absolutament correcte i apropiat denunciar aquests fets davant la Conselleria de les Illes Balears i demanar que des del Govern s’intervingui o controli la transparència en els serveis socials de l'Ajuntament.

Jonathan Romano
Unidas- Podemos Capdepera