Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1765
La parròquia emet les celebracions a través de les xarxes


Al mal temps, bona cara, o com a mínim, la millor possible, ja que la pandèmia ha obligat a la diòcesi a suspendre les celebracions i les concentracions a les esglésies de tota la diòcesi. La crisi del coronavirus està limitant les accions quotidianes dels ciutadans i la missa no n'és una excepció, per això després de prohibir les misses obertes al públic, les parròquies se les han enginyat per mantenir-se a prop dels fidels i brindar-los l’accés a les celebracions sense sortir de casa, iniciativa que es multiplica arreu dels pobles de Mallorca i d’altres comunitats autònomes. 

El rector de les nostres parròquies del municipi, ens explica que ha optat per fer servir les noves tecnologies amb la voluntat que es puguin seguir les liturgies sense sortir de casa, perquè haver de quedar-se a casa "no ha de ser impediment" per trobar-se, ni que sigui virtualment. Per això, a través del Facebook “Cristians Capdepera Cala Rajada”, ofereix les misses i celebracions en directe des de l’altar major de l’església de Cala Rajada (fenomen molt habitual a Amèrica) tots els dies feiners a les onze i mitja del matí  (11,30h) en castellà, i els caps de setmana, els dissabtes a les set de l’horabaixa (19,00h) en mallorquí, i el diumenge una altra vegada a les onze i mitja del matí (11,30h) en castellà. 

De moment, la iniciativa ha rebut mostres de suport per part dels que han seguit les celebracions. La gravació i emissió en directe,  de moment es fa amb medis casolans, amb un telèfon mòbil o una tablet i la megafonia del temple.

En aquestes circumstàncies, oferir la celebració per Internet s'ha convertit en una necessitat, per donar suport als fidels en aquesta situació tan delicada, per molt que puguin seguir altres misses per la televisió, l'objectiu de la iniciativa és que puguin escoltar la seva missa habitual, la de la seva parròquia.