Es convoca una concentració per demandar a Madrid la urgència de les reparacions



Els passats 22 i 24 de febrer, l’Ajuntament de Capdepera va adreçar dues cartes al Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico, concretament a la Dirección General de la Costa y el Mar, sol·licitant els permisos corresponents per a escometre les obres urgents de reparació de la primera línia a Cala Rajada i Cala Gat.

Des de Demarcación de Costas en Illes Balears, s’ha donat una resposta que ha fet enfadar als representants municipals, ja que diu que les feines “només es realitzaran pel Ministerio com a obra d’emergència, sempre i quan es presenti per part del Consistori un projecte al que s’incloeixi un retranqueig i, per tant, la disminució de l’ocupació”.  El Batle, Rafel Fernández, considera inviable aquesta consideració, tal i com ho va transmetre a la delegada del govern, Aina Calvo, durant un recent encontre. Per part de Demarcación de Costas diuen que si des de Capdepera no es vol fer el retranqueig, s’ha de procedir a demanar la concessió administrativa. Aquest tràmit suposa presentar una instància i tot un seguit de documentació complementària. “Aquest fet suposarà haver d’invertir més temps en preparar papers i mentre tenim la primera línia feta malbé i la temporada turística ja s’acosta, això és inadmisible davant una situació clara d’emergència”, ha comentat Fernández.

Per tot això, des de l'Ajuntament s'ha fet una crida popular per tal que tots els gabellins participin de la concentració el pròxim dissabte a Cala Rajada (devora el Bar Norai) a les 12.30 hores amb l'objectiu de fer escoltar la indignació de Capdepera per la falta d'ajuda urgent pel municipi. "La necessitat d'escometre les reparacions per les destrosses de la tempesta és imperiosa i és hora que, tots plegats, alcem la veu perquè a Madrid ens escoltin", ha dit Fernández.

Cal recordar que en el cas de Cala Gat, l’enginyer municipal va redactar un informe que aconsella una ràpida actuació que suposa una inversió de més de 2 milions d’euros. Les tasques es centren a la reparació del sol, els serveis que van per sota (aigua, sanejament i enllumenat) i el reforç de les murades de contenció de la zona. En el cas de Cala Rajada el cost de les obres suposen més de 600.000 euros en intervencions al passeig marítim, els murs del voltant i els accessos a la mar.