Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1595

El supermercat, que ja col·labora amb altres menjadors socials de les Illes Balears, comença a entregar productes de primera necessitat al menjador social Estrellas & Duendes

Naima, responsable de cuina Estrelles & Follets, i Carlos, gerent de servei a domicili de Mercadona. 


Mercadona, empresa de supermercats físics i de venda online, ha iniciat una col·laboració amb el menjador social “Estrellas & Duendes”, mitjançant l’entrega diària de productes de primera necessitat com fruites i verdures, lactis, carn, peix, embotits, conserves, pa o pastes amb l'objectiu que els menjadors puguin preparar els menjars per a les famílies usuàries del centre.

La donació es realitza a primera hora del matí, de dilluns a divendres, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona. La responsable de Relacions Externes de Mercadona a les Illes Balears, Bàrbara Ordás, assegura que “estem molt satisfets de col·laborar amb aquest menjador social, i ens sentim orgullosos de poder aportar aliments per a ajudar a completar la dieta dels nens, nenes i famílies que acudeixen a aquest centre".

El menjador social, obert des de fa quatre anys i gestionat per l'Associació Estrelles & Follets a Palma, atén diàriament al voltant de 62 nens, nenes i a les seves famílies amb més de 98 serveis al dia repartits entre l’esmorzar, el menjar i el berenar (segons sigui període lectiu o no).

El representant de l'Associació Estrelles & Follets de Palma, Miguel Ángel Colom ha manifestat la seva satisfacció per aquesta mena de col·laboracions "que ens ajuden a augmentar els nostres recursos diaris amb productes de primera necessitat”.

Mercadona ha recordat que a les Illes Balears va col·laborar l’any passat, amb la donació de 109 tones d’aliments, amb el Banc d’Aliments de Mallorca, els Bancs Municipals de Maó i Ciutadella, amb Càritas Diocesana d'Eivissa i Formentera, amb el Menjador Social d'Inca de Càritas de Mallorca, amb el Menjador Social de "Ca l'Ardiaca" -gestionat per l'Associació Altruista És Refugi de Palma-, amb el Menjador Social Tardor i amb els menjadors socials d'Eivissa, Santa Eulària des Riu i Sant Antoni de Portmany gestionats per Càritas Diocesana d'Eivissa i Formentera a Eivissa. A més, també col·labora amb la participació de supermercats en accions benèfiques com les "Operaciones Kilo" o les campanyes com la “Gran Recollida” organitzades pel Banc d'Aliments de Mallorca.

Política de Responsabilitat Social de Mercadona

Dins de la seva política de responsabilitat social, en el conjunt d’Espanya, Mercadona va col·laborar amb més de 170 menjadors socials, 60 Bancs d’Aliments i altres entitats benèfiques de tota Espanya, a les quals va donar 8.300 tones d'aliments, l'equivalent a 140.000 carros de compra, el 2018.

Altres línies del pla de responsabilitat social de la cadena inclouen programes de sostenibilitat mediambiental i d'integració de persones amb discapacitat.