“Més per Capdepera creu que es necessiten solucions d'urgència davant l'acumulació de residus i brutor d’aquest estiu”













    

 

En el Ple del passat dijous 1 d'agost, Més per Capdepera va demanar explicacions i solucions pel caos dels fems, i per la deixadesa i la brutor en què es troba bona part dels barris del municipi. Els nostres carrers estan bruts i abandonats i ofereixen una sensació desagradable per a la gent que hi viu, a més de posar en risc la imatge que els visitants se’n duen de tot el municipi.

Des de Més per Capdepera pensam que el servei de recollida no s'efectua de forma adequada i sovint sembla que s'incompleixen les condicions del contracte licitat en el seu dia. A diari es detecten multitud d'incidències, com ara acumulació de residus al voltant dels contenidors, serveis de recollida que no es compleixen, material de reciclatge que es mescla amb el rebuig, contenidors deteriorats, etc... L'equip de govern al·lega que el contracte de recollida de residus està en situació de pròrroga i fa mal intervenir, deixant-ho tot en mans del nou contracte que s'ha d'adjudicar a la tardor. Des de Més, en canvi, pensam que és responsabilitat de l'equip de govern trobar solucions d'urgència, per temporals que puguin ser, que ajudin a evitar que l'actual situació es perllongui tot l'estiu.

Es cert que hi ha un alt nivell d'incivisme: mobles vells i trastos abandonats on no toca, bosses fora dels contenidors, etc., però el Batle no ha d'oblidar que és el govern municipal el que ha de mantenir i vigilar els espais públics per evitar el deteriorament del municipi.

Les campanyes de sensibilització sembla que no estan donant cap resultat si ens remetem a les imatges que es veuen al nostre municipi: brutícia, mobiliari urbà trencat, cotxes abandonats... Pareix evident que, a més de la millora de la recollida de residus i de la neteja viària, es necessita una tasca de prevenció i educació molt més potent, així com augmentar la vigilància per fer complir les ordenances i perseguir ela actes incívics. En aquest sentit l'equip de govern tendrà tot el nostre suport, si decideix dedicar un agent a la vigilància mediambiental.

 
Més per Capdepera