Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1734

Els 650€ donats a l’entitat humanitària aniran dirigits a l’assistència obstètrica i ginecològica a dones síries, palestines i de les poblacions d’acollida afectades per la crisi Síria

Els conflictes, la violència generalitzada, les violacions de drets humans o les catàstrofes naturals són les causes principals dels moviments massius de població  produïts en els darrers anys. Segons dades d’ACNUR, aproximadament 68,5 milions de persones en tot el món s’han vist obligades a fugir de les seves llars.  Entre elles hi ha gairebé 25,4 milions de persones refugiades, més de la meitat menors de 18 anys. A més, s’estima que hi ha uns 10 milions de persones apàtrides a les quals se’ls ha negat una nacionalitat i accés a drets bàsics com l’educació i la salut.

Líban, després de 8 anys des de l’inici del conflicte bèl·lic a Síria, s’ha convertit en el país amb major nombre de refugiats per càpita del món. Aquesta situació ha provocat que serveis públics bàsics, com l’educació i la salut, es vegin col·lapsats i que el país es trobi amb necessitats humanitàries a las que no pot donar resposta.

Creu Roja Espanyola, en coordinació amb la Creu Roja Palestina al Líban i la Creu Roja Libanesa, contribueix a garantir l’accés a la salut de la població refugiada i població local en situació de vulnerabilitat.

La següent taula mostra el nombre de persones a les que la Creu Roja Libanesa i la Creu Roja Palestina a Líban ha prestat serveis de salut, amb el suport de Creu Roja Espanyola des de l’inici de la seva col·laboració l’any 2013:

Servei de salut prestat (2013-2019)

Nombre persones

Consultes mèdiques

257.776

Consultes de ginecologia i salut sexual reproductiva

41.345

Consultes pediàtriques

51.608

Persones vacunades

5.582

Participants sesions informatives de promoció de la salut

89.107

Activitats psicosocials

3.045

                          Font: registres CRL/MLRP 2013-2019

 


Creu Roja Capdepera vol agrair al col·lectiu Herbes de Ca’n Planetes la seva solidaritat any rere any amb les persones i els col·lectius més vulnerables i, en concret, a la donació dirigida a la tasca de Creu Roja Espanyola amb les persones refugiades.