Una camí per a vianants transitat per autobusos de gran tonatge...


 

Seguint amb atenció la vostra publicació, he llegit que es troba tancada la carretera que uneix sa Pedruscada amb es Carregador, ja que sembla que podria presentar deficiències en algun tram. Ja que es presenta l’ocasió, tant de bo que els que detenen l’autoritat municipal es poguessin donar una mica de temps per estudiar a fons aquesta situació i demanar-se en quin altre lloc del món han vist una calçada de dimensions per a vianants transitada per autobusos de gran tonatge (des de la primavera fins la tardor).

 

Que poc previsors, que som. És una absoluta barbaritat que un ferm serpentejant i estret, sense murs de contenció, sigui constantment posat a prova per vehicles pesants, com si no hi hagués cases al voltant, com si no fos una ruta turística. Esper sincerament que no hàgim de lamentar mals pitjors per a prendre mesures dràstiques (tancament de la circulació als vehicles pesants). No seria estrany que en qualsevol moment hi hagi un atropellament d’algun vianant que ha d’utilitzar la calçada per caminar, ja que no existeixen voravies ni vorals.

 

És patètic pensar que les estretes ments del Consistori no hagin pogut considerar un meravellós passeig de vianants, del tipus del de ses Pites, amb accés de vehicles només per a residents ... En fi, alguna de les solucions creatives que per aquesta punta de l’illa mai se’ns ocorren.

 

A l’alçada del carrer afectat (Anfós) hi ha una esglesieta que data (crec) de 1930, i que es troba en delicat estat. Esper que algun "tècnic brillant" se’n temi abans que un bon dia es desplomi per la vibració produïda pels autobusos, en passar sobre els clots eterns que voregen aquesta capella.

 

Atentament,

 

Mikel Punischer