Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 2684



 La publicitat NOMÉS ÉS BONA quan fa vendre allò que l’anunciant vol...







En primer lloc vull dir que a mi tampoc m’agrada la campanya publicitària “HOLA” de First Sun, però això no vol dir que no s’hagin de tenir en compte altres temes tècnics en la seva valoració.
1.    Els suports publicitaris (VALLES) on està penjada la campanya, acompleixen la normativa per admetre qualsevol tipus de publicitat reglamentada? En cas afirmatiu passem al següent punt.
2.    La campanya, està promoguda per una entitat privada (se suposa que és First Sun Mallorca)? En cas afirmatiu, si la campanya i els suports publicitaris acompleixen la reglamentació de publicitat exterior, com a ciutadans podem opinar, però res més. En cas que la campanya NO acompleixi alguna norma legal, podem actuar al respecte.
3.    Qui és el públic objectiu i quina la finalitat de la campanya? Els ciutadans estem acostumats a analitzar els anuncis i dir si ens agraden o no, però poques vegades tenim la informació suficient per valorar si la campanya és bona o no. La publicitat ha de fer vendre; per molts concursos que guanyi o per molta dialèctica que generi entre els ciutadans, no podem dir que una campanya sigui bona o dolenta. La publicitat NOMÉS ÉS BONA quan fa vendre allò que l’anunciant vol i, per tant, s’ha de valorar quant als RESULTATS DESITJATS i DISSENYATS (igual que passa amb qualsevol tipus de disseny).
No entro a valorar ni discutir els aspectes tècnics de la campanya, ni si hi ha algun transfons entre polítics i empresaris turístics, ni la supremacia del promotor sobre la institució pública municipal o d’aquesta sobre el primer. Per descomptat, no m’agradaria que aquesta campanya fos pagada amb diners públics, i tampoc que els treballadors de l’administració (polítics inclosos) haguessin perdut en ella ni un minut de feina (diners públics).