Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 2618
Deixaríem la nostra llengua en bones mans?
 
 
Hem de donar el nostre vot a algú que té la intenció d’esborrar la llengua autòctona de les Illes Balears?







  El Partir Popular de les Illes Balears va comunicar una de les propostes que té pensades aplicar si guanya les eleccions autonòmiques que se celebraran el proper 22 de maig. La seva proposta és llevar l’obligació d’aprenentatge en català.
  El PP, com tots els partits, el que vol és aconseguir tots els vots que siguin necessaris per poder governar. Fins aquí, d’acord. Però atacant la nostra llengua? És el que realment ens mereixem els balears? M’explic. Com tots sabem, les Illes Balears són illes turístiques i estan plenes de gent de diferents cultures i nacionalitats: alemanys, equatorians, argentins, musulmans, etc. Tampoc ens oblidem de molts peninsulars que han vengut aquí per trobar feina i no saben xerrar el català, o en saben molt poc. I per acabar, tots els balears que es consideren anticatalans, que diuen que el mallorquí, menorquí, eivissenc,... no és català. Així que he arribat a la conclusió que l’objectiu del Partit Polpular, amb aquesta proposta, és aconseguir el vot de totes aquestes persones que ho tendrien més fàcil si l’aprenentatge fos en castellà. Però no s’han aturat a pensar en tots els balears que hem nascut aquí i volem seguir aprenent en la nostra llengua, que juntament amb el castellà, és la l’oficial de les illes: el català.
  Des del meu punt de vista, ho veig una falta de respecte a tots els illencs. Crec que és una forma molt fastigosa de voler aconseguir vots atacant la cultura balear d’aquesta manera. Dóna la sensació que el PP es vol riure de tots nosaltres i això no ho podem consentir.
  De debò pensau que algú té dret a plantejar-se llevar-nos el que és nostre? Doncs no, és clar que no! Perquè aquestes 5 illetes que estan en el Mediterrani són nostres, les estimam tal i com són, tenguin les llengües que tenguin. Acceptam totes les que es xerrin aquí, però la que va crèixer en aquesta terra ningú té dret a suplantar-la.
  Balears o no, si estimau aquestes illes, abans d’anar a votar dia 22 reflexionau sobre aquest tema. I demanau-vos: hem de donar el nostre vot a algú que té la intenció d’esborrar la llengua autòctona de les Illes Balears?
 
Catalina Maria Brotad Vives
Alumna 4t ESO