Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 971

I ara enguany, caos davant na Taconera. I ningú fa res.

La zona de davant l'hotel Na Taconera, a l'avinguda principal de sa Font de sa Cala, era un lloc on normalment no hi havia grans problemes de trànsit. A l'estiu hi passen molts de cotxes però és un carrer prou ample perquè hi puguin circular cotxes i camions. Però això ha canviat enguany, i no sabem molt bé els motius.

A partir del creuer del camí de sa Vinya -el que baixa cap a les pistes de tennis- habitualment no s'hi aparcava, i si algú hi deixava el cotxe era de forma esporàdica. Però enguany no només hi aparquen vehicles a diari sinó que a més aparquen a les dues bandes, inclosa la que compta amb una llampant línia groga que prohibeix fer-ho.


A banda dreta, segons es circula en direcció a Capdepera, no hi ha línia groga ni cap senyal que impedeixi estacionar-hi. Per tant haurem de donar per bo que s'hi pugui aparcar. Però a la banda esquerra, just davall l'hotel, hi ha una clara línia groga que ho prohibeix. Idò resulta que ara, cada dia d'aquest estiu, ha estat plena de vehicles estacionats, suposadament de clients de l'hotel o d'habitatges vacacionals, sense que ningú faci res per posar-hi remei.




La causa podria ser que en el camí de sa Vinya, que baixa a les pistes de tennis, ara no hi deixen aparcar. Algú -no sabem si l'Ajuntament o qualque privat- ha instal·lat senyals prohibint estacionar. Per evitar el caos en aquest camí l'han traslladat a l'avinguda principal.

Evidentment, aquesta situació provoca molèsties i problemes de trànsit, sobretot quan hi coincideixen el trenet turístic, els busos que allà hi tenen parada, o algun dels nombrosos camions que hi passen a diari. En resum, un nou caos allà on no n'hi havia.

La pregunta que em faig és: per què permet, l'Ajuntament, aparcar en línia groga en una avinguda principal per on passen multitud de cotxes i camions cada dia a l'estiu? Per què la Policia Local no fa res? Per què no posen multes o hi envien la grua a dur-se'n cotxes? No deman al nou equip de govern que en dos mesos tengui arreglats tots els problemes del municipi, però almanco deman que no provoqui o permeti més problemes i caos dels que ja hi havia.


Si ja és complicada la circulació a sa Font de sa Cala a l'estiu, en els darrers dos anys s'hi han afegit multitud de camions que han anat i vengut del nou macro complex que s'ha construit al costat de Las Palmeras. Sort que sembla que les obres han acabat. Però ara ve quan centenars de nous habitants –i per suposat de cotxes– s'afegiran cada estiu al banyat. N'hi ha que es compren cases al nord de la península per fugir de Mallorca a l'estiu, però n'hi ha que no tenim els recursos per fer-ho. Aixi que haurem de suportar aquest caos, estiu rere estiu. Si almanco l'Ajuntament fes complir la llei, s'agrairia.

 

Un de sa Font de sa Cala