Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 1017
 Cala Gat, 17_juliol _2022















Una lectora ens ha remès un missatge de veu qu comenta una notícia publicada en Cap Vermell. Ens diu que a la noticia en la que la Guàrdia Civil ha denunciat un que feia pesca submarina també recorda " ... la prohibició de la utilització de motos aquàtiques en la reserva marítima i el fondeig en Posidònia. I en tota la costa de Balears, les embarcacions han de respectar les distàncies i velocitat respecte especialment a les de la costa i platges". 

Diumenge passat un vaixell va ancorar a Cala Gat a una zona de posidònia. Se'ls va avisar que no podien fondejar damunt posidònia i la nostra lectora va rebre com a resposta que " no n'hi havia cap aplicació que informàs que es trobaven damunt posidònia". Allà van romandre malgrat l'avís d'alguns banyistes.

La nostra lectora ens comenta que "És una pena que no se tengui cura de l'àrea de posidònia de Cala Gat, que és una zona en molt bon estat. N'hi ha dies que hi ha varis vaixells i iots fondejats".  També es demana fins a quin punt pot intervenir el personal de vigilància de la Reserva Marina i que no sap on ha de cridar davant casos com aquest.



Recordem que fa temps que es parlà de posar boies en espais on n'hi ha molta aglomeració d'embarcacions, com ara Cala Agulla, Es Gulló, Son Moll o Cala Gat, per protegir la posidònia i controlar el nombre de fondejos.