Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 2071
 Vull començar així el meu escrit, perquè a pesar que l'ajuntament de Capdepera s'entesta a demostrar que no en som part, jo també visc a Canyamel.



foto 1

     La meva família du gairebé 40 anys vivint aquí. Quan el meu pare es jubilà, vinguérem a viure aquí definitivament. Estim Canyamel amb locura, fins al punt d'enviar fotos i dades al temps d'IB3 i aconseguir que sortis "Canyamel" als mapes de pluja i temperatura. Crec que és el lloc on m'hi he sentit millor. És per això que em fa mal quan llegeixo als diaris tot el que es pensa fer a Canyamel i sé que allà on jo visc no en forma part.
   Estan arreglant el torrent, però no la nostra part (fotos 1,2,3).  Faran un passeig, però no a la nostra part. Tenen els carrers asfaltats, però no a la nostra part. Tenen aigües netes i brutes, però no a la nostra part. Estimen i tenen cura de Canyamel, però no a la nostra part. I no és que no ho entengui: allà on visc, som els únics mallorquins i no hi ha massa gent, és més, a l'hivern, estam gairebé totsols. Avui hi he anat a passejar, i m'ha fet enveja, però de la sana. No és que no vulgui que ells tenguin totes aquestes coses, és que jo també les vull. 

Image
foto 2

Image
foto3

   Vull uns carrers asfaltats, per no haver de dir als amics que vénen de visita, que vagin alerta amb els clots (que hem aconseguit que hi possin uns "tacos" d'asfalt i ara no estan tan malament) i per on la màquina agranadora pugui passar (ara baixa pel carrer principal però no pot fer el nostre perquè "senyora, si vénc per aquí se'm menjarà es raspall, això no està asfaltat". Què es pensa, que no ho sabem? I tant que sí! Cada cop que passa un cotxe i ens omple els nostres de pols.( foto 4)

Image
foto 4

  Vull pagar el rebut d'aigües netes i brutes i no haver-me de preocupar de cridar el camió de l'aigua ni si el pou d'aigües brutes beu o no.
   Jo també vull la meva vessant del torrent neta i amb un passeig i no la brutorada que hi ha, que tenim 4 pistes de tennis abandonades des de fa anys on hi hauria d'haver una zona verda (i verda hi està, entre els romaguers, les mates, els pins i les canyes) Quan varen caure tants de pins, l'ajuntament va venir i va llevar tota la llenya de les torrenteres de la muntanya, però ara torna a fer por (foto 5). 

Image
foto 5

    Teníem un camí per anar a la platja i l'ajuntament l'ha deixat desaparèixer. Nosaltres l'hem hagut d'arreglar per poder-hi passar, però l'escala està plena de verdet i amb els esglaons mal posats a causa de la caiguda dels arbres, i les mates i les herbes gairebé el cobreixen. (fotos 6,7)

Image
foto 6

Image
foto  7

   Quan algú ve de visita, ens diu que estam a la glòria, i és ver, no crec que hi hagi molts llocs tan tranquils i agradables com allà on visc i és per això que deman que recordin que un torrent té dues vessants i que es tocaria tenir la mateixa cura a les dues, que el torrent ens separa de moltes maneres, aconseguint que hi hagi una vorera "rica" que es cuida i protegeix, i una de "pobra" abandonada.
    I he de dir que aquest ajuntament ha fet més que cap dels altres per nosaltres, així que només deman que pensin un poquet en nosaltres i ens donin el mateix que tenen els altres, no volem res més. Esper que aquesta carta faci que qualcú s'adoni que existim i que volem formar part d'aquest projecte que preten convertir Canyamel en un lloc encara més fantàstic del que és ara.