Davant la nostra estranyesa davant el que passa a les parròquies de Capdepera



CARTA AL DIRECTOR,

No estarà permès, a partir d'ara, per disposició del responsable parroquial del municipi de Capdepera, escometre, donar el bon dia o fer qualque comentari a la gent que acudeixi a missa, per què això suposa una manca de respecte cap al lloc sagrat d'oració que representa el temple, tant al de Cala Rajada com al de Capdepera. Dos indrets de culte que han vist minvada la assistència de fidels, passant a ser el de Nostra Senyora del Carme el temple principal catòlic del terme municipal. Primer, per habitar el clergue a les dependències del edifici, i segon per ser més nombroses allà les funcions religioses, en detriment de la de Sant Bartomeu.

El que no deixa de ser estrany és que, a Capdepera, els dissabtes no s'hi digui missa, però sí altres dos dies feiners de la setmana, i els diumenges es faci a l'hora intempestiva del migdia. Cala Rajada, es veu, ha guanyat la partida. Un cas semblant al protagonisme que, darrerament – segons ens han dit –, ha pres l'edifici “Cap Vermell” que l'ha restat a “La Sala” gabellina. Sembla ser que sí està permès – diuen que no és cap manca de respecte – què, en el moment de resar la novena de l'Esperança per part de les devotes persones de la Verge, abans de la missa de les 12, no hi participi el rector, el qual acostuma a deambular per l’altar preparant els estris per la missa. Això que te escolanet…

La novena de l'Esperança del Castell es presidida cada diumenge, per un capellà forà, ja que el responsable eclesial es dedica a impartir catequèsi, a la mateixa hora, als candidats a primo-combregadors de Cala Rajada. Feligresos destacats ja es demanen si no convindria – vist lo vist – aixecar la jubilació a mossèn Pere Orpí, en plenes facultats, o sol.licitar un vicari-coadjutor.

Nosaltres ja hem acabat l’estada a Capdepera, -- per a Tots Sant retornam a Ciutat, malgrat alguns cap de setmana ens atracam al poble, a l’hivern, i per Nadal i Cap d’any – i esperam i confiam que els assidus catòlics gabellins puguin aconseguir més relleu per a la seva parròquia del que no han tingut darrerament. I si de veres es vol rehabilitar la capella d’Es Carregador – en aquesta barriada hi passam nosaltres els estius – tant de bo que es faci necessari un augment de capellans.

Molts del nostres amics de Capdepera – “¡Con la Iglesia hemos topado! “ – tímidament fan xiuxiueig, no gosen comentar-ho en veu alta. Responen que existeix un Consell de dones  que fa i desfà en el tarannà parroquial . A la sortida de missa d'un diumenge d'aquests passats preguntàrem a l’ecònom sobre les circumstàncies que acabam d’exposar i ell ens va contestar: -”¡ Això ja són paraules majors!”  ¿¿??

Salutacions cordials per a tots!


J. R. F. / “ Amics i residents d’estiu d’es Carregador”  /   J. S. N. .