"Sant Bartomeu ja ha passat i ens deixarà un mal record, una trista estampa del poble, mut, despullat d'alegria, i fred d'ànims".



Estimat gabellins, com diu la dita "festes passades, coques menjades", en aquesta ocasió (o aquest any) no sabem si les coques han arribat a les vostres taules per Sant Bartomeu (a cals Tomeus ben segur que si), ja que festes no n'hem tengut de cap casta de les que s'havien anunciat al miniprograma d'enguany, només l'Ofici de Sant Bartomeu a l'església, que si fa, no fa, s'hauria fet de totes, totes.

Sant Bartomeu ja ha passat i ens deixarà un mal record, una trista estampa del poble, mut, despullat d'alegria, i fred d'ànims. Sols l'actitud agosarada d'uns pocs veïns del carrer ciutat (que casualment reberen la visita de la policia i que poc o molt foren "advertits"), que penjaren dels seus balcons i façanes banderoles de colors, sols ells ens varen fer recordar que "estàvem en festes".

La situació social i sanitària "no dóna per més" diuen uns... (encapçalats pel batle i la seva regidora de festes), i d'altres veïns pensen que s'hagués pogut fer més, demanaren iniciativa, imaginació i ganes de no deixar passar Sant Bartomeu de qualsevol manera, amb decisió i si voleu amb mesura i mesures (com a l'església segons escriuen a xarxes socials).

Ara ja ha passat Sant Bartomeu i fins i tot Sant Bartomevet, que haurà quedat sense concert de sa nostra Banda de Música, perquè dels focs ja fa anys que no en sabem res... malgrat els invents que s'han volgut introduir en temps passats, encara que crec que una traca i un fort "Tomeu, Tomeu, Tomeu..." Ens haguera bastat per alegrar l'esperit gabellí.

Esper que aquesta maleïda COVID enmig d'unes festes, ens hagi servit per reflexionar, sobre qui som i qui volem ser, com evolucionar com a comunitat, com respectar i sentir-nos respectats, ajudar, col·laborar, i sobretot no demanar res a canvi, sols trobar un lloc on conviure i viure plegats.

Desitjam i confiem que l'any 2021 sigui diferent, que deixem enrere les angoixes i els mals moments i recordem el que hem travessat plegats, plorem pel que i per qui ens ha fet falta, però també, tornem a viure Sant Bartomeu com sempre, com solem, com bons gabellins.

Visca Sant Bartomeu!!!


Un gabellí