Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 2485

Us puc assegurar que les Festes del Carme, son les mes polides i millors, no del terme municipal de Capdepera, sino de tota la Comarca del Llevant de Mallorca, i aixo ho esperam per molts d'ayns.
Això és així, per la senzilla raó de que qualcú se mou i es belluga, perque any derrera any sigui un clamorós i rotund èxit, no sols d'organització, sino també de participació.


La primera Processó Marinera que se celebra al nostre Port, va esser l'any 1946, que per aquell temps la única barca "d'arrossegament" qui havia a Cala Rajada, era "s'Aguila", propietat dels "Blancus".


Resulta que per el fet de la Processó Marinera, en "Tomeu Blancus", fill d'uns del propietaris de la referida embarcació, va fer de tot i molt per adornar a "s'Aguila". Lhi va fer unes ales amb un cap d'aguila. Era una preciositat de la manera que la enllestir, ademés ho fer en "Tomeu" en molt bon veure, treball que l'hi va dur molts de mesos de feina. Durant la processó, resulta que una bengala, d'uns que eran dins la barca, involuntariamente prengué foc als paperins, que gracies a Déu tot quedá en un susto. Lo esmentat avui són únicament records passats que molts pocs s'enrecordan.

Però la processó era molt més ceremoniosa, ja que els llauds anaven arrastrats per un "malleta" i estirats per la barca de "bou".

Colau Nadal