Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 2122
La reutilització d'aigües per a regadius en finques i espais verds serà una realitat a la primavera de 2009
Image
   Les obres de canalització i de l'embassament de son Jaumell s'estan executant ja amb un pressupost de cinc milions i mig d'euros costejats per Madrid.
   Les obres de construcció de canonades i connexions d'aigües des de la depuradora fins a les finques interessades en reutilitzar les aigües depurades per als regadius de terrenys i jardins van començar fa unes tres setmanes en el municipi de Capdepera.
   Les excavadores de l'empresa Tragsa han iniciat les  feines de moviment de terres per a l'adaptació de l'embassament de son Jaumell a aquest projecte. A la futura bassa s'acumularà l'aigua a utilitzar-se als terrenys, alguns de pertanyents a complexos de golf, i de finques privades i públiques.
   Aquestes canalitzacions permetran que més d'un centenar de regants particulars i públics, entre ells, el propi Ajuntament, puguin utilitzar aquestes aigües per regar terrenys i espais verds públics. Les obres compten amb una inversió de cinc milions i mig d'euros, sufragat al cent per cent pel Govern central.
   Fins al moment, segons van les obres, l'Ajuntament preveu que aquestes finalitzin fins i tot abans del 31 de desembre d'aquest any, data fixada per al seu terme. Després de la conclusió de les mateixes, els regants hauran d'esperar que s'estableixi el muntatge dels impulsors i els últims detalls per poder comptar amb aquest sistema nou de regadiu definitivament a la primavera del 2009.
   L'Ajuntament de Capdepera ha desenvolupat un paper mediador entre els regants i el Govern central, el projecte del qual ha requerit la constitució d'una Comunitat de Regants. Una vegada que el projecte es materialitzi, els veïns seran els encarregats de gestionar i controlar el funcionament de les bombes i les canalitzacions per al regadiu dels seus terrenys.
    Aquesta obra d'envergadura està oberta que més endavant es puguin fer més canalitzacions. Per la seva part, l'Ajuntament utilitzarà les aigües d'aquest sistema per regar la gespa del camp de futbol i diverses zones verdes i públiques del municipi.

Image
Servei de Comunicació de l’Ajuntament de Capdepera