Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 2541

 El GOB  com a part del col·lectiu en defensa de Lluc demana la suspensió de l'urbanització del Guix i habilita a la seva pagina web un enllaç per poder enviar una carta sol·licitant la protecció de l'entorn de Lluc, en perill pel projecte d'urbanització que amenaça Es Guix.


El col·lectiu en Defensa de Lluc, constituït per l'Associació d'Antics Blavets, ARCA, GOB i per nombroses persones a títol particular, ha iniciat una campanya d'al·legacions per demanar la urgent i necessària suspensió de llicències a la urbanització d'Es Guix.

El projecte de llogaret impulsat per l’Ajuntament preveu la construcció 165 habitatges plurifamiliars, que constituiran “el nou poble” d'Escorca, únic municipi de Mallorca que no té casc urbà. Es tracta de cases plurifamiliars que donaran cabuda a 971 habitants més, amb comerços i restaurants, en aquest emblemàtic paisatge de la Serra de Tramuntana.


Des de la seva presentació el col·lectiu ha mantingut reunions amb el batle d’Escorca, Antonio Gómez, i amb la Consellera de Territori del Consell, Maria Lluïsa Dubón. L’entitat ha constatat que la promotora URNOVA ja disposa de les llicències per iniciar les obres, des de fa més d’un any. Aquest fet contrasta amb la informació que l'Ajuntament va facilitar tant als membres del col·lectiu com al propi Consell de què no hi havia encara res concedit. 


El batle ja ha confirmat que no té intenció d’aturar aquest projecte. El col·lectiu denuncia l'actitud de falta de transparència en la informació relativa a aquest expedient que manté l'Ajuntament. I, aprofitant l’inici del període d'exposició pública de la revisió de les Normes Subsidiàries per a la seva corresponent adaptació al Pla Territorial de Mallorca, comença una campanya d'al·legacions. Així mateix, l’entitat  prepara una intensa campanya per reclamar que no es construeixi a Es Guix, demanant la protecció d’aquesta zona.

El Col·lectiu de Defensa de Lluc fa extensiva la petició al sòl urbà de Son Massip, un altre espai d'Escorca amenaçat per la construcció d'habitatges.

Gràcies per la teva col·laboració.