"Si no enteneu que els lectors de “Cap Vermell” es mereixen una mica més de respecte, és que no sou el batle de tots els gabellins"

















Sr. Batle de Capdepera,

Vós, en el marc de la llei, sou molt lliure d'actuar com vulgueu. Tant com a ciutadà, com en qualitat de batle. Però, en el segons dels casos, com a primera autoritat del poble, ideologies al marge, hauríeu de comportar-vos pensant en tots i cadascun dels ciutadans i estotjar les fòbies per a millor ocasió. És a dir, que si us ve de gust criticar els partits de l'oposició, i fins i tot algun soci de govern, convé que, d'entrada, no faceu sectarisme, perquè, per a un batle, això fa lleig.

Vós heu enviat un escrit, lògicament dur en temps d'eleccions, titllant de pura demagògia l'actuació tant de PP, com de MÉS, com d'ES GRUP, partits – concretament els dos primers – que, segons vós, durant la legislatura no n'han fet ni brot i que ara, quan hem de tornar a passar per les urnes, surten de la cova. Bé, insistim, trobam ben normal que, davant algunes crítiques d'aquestes formacions, us sentiu en la necessitat de replicar. Però, en canvi, no és normal que la vostra diatriba s'enviï a alguns mitjans de comunicació local i en canvi sigui furtada als gairebé 1.000 amics de “Cap Vermell”, o als més de 1.600 lectors que cada dia passen per la nostra web. Vós no traureu tants de vots, a les eleccions. I, a més, aquest escrit el signau com a batle de Capdepera, i no com a ciutadà particular, i per tant el que feis és demostrar una falta de respecte absolutament intolerable cap als que tenen “Cap Vermell” com a font d'informació. Teniu alguna explicació, convincent, per haver actuat així?

I ara us recordarem algunes coses: tots i cada un dels escrits i comunicats del partit que vós encapçalau en el nostre poble, que han estat remesos a “Cap Vermell”, han trobat total acolliment i la millor predisposició a la nostra web. De la mateixa manera que l'han trobat tots els comunicats procedents de l'ajuntament que vós presidiu, per més que, en no poques ocasions, no fossin més que pura i simple propaganda. Crítiques a la vostra gestió, per part nostra, més aviat poques, les estrictament necessàries, des de la convicció, dels que formam l'equip de redacció de “Cap Vermell”, que governar no és fàcil. Respecte institucional: el màxim, com hem fet amb tots els batles que han passat per la Sala, començant per la convidada, com no pot ser d'altra manera, a presidir l'entrega dels nostres premis anuals. I encara us direm una altra cosa: fa 35 anys que picam pedra, quan ens hi posàrem vós éreu una criatura; i algun dia plegareu de batle i “Cap Vermell” segurament continuarà solcant per aquest mar no sempre en calma de la informació gabellina. I en tot aquest temps, mai hem hagut de fer front a cap contenciós digne d'aquest nom, tret d'un ridícul intent de dur-nos a la barra per part d'un regidor... del vostre partit!

Ara, confonent les figues amb les llanternes, ens heu volgut marginar d'aquesta sobtada aparició en els mitjans de comunicació. No sou dels que es prodiguen, en això de sortir a la palestra. En no pocs moments de la legislatura, heu romàs mut, quan l'opinió pública segurament esperava saber el perquè d'algunes decisions o, simplement, la vostra opinió sobre temes que a tots ens afecten. No basta parlar en els plenaris. La vostra prudència, que alguns podrien confondre amb por a espifiar-la, us ha mantingut en un silenci sepulcral, la majoria de les vegades. I ara, quan decidiu obrir la boca, certament l'espifiau. Perquè marginar “Cap Vermell” és espifiar-la, senyor Batle.

Mala manera és aquesta de tancar una legislatura en què, tot sigui dit, a banda del sanedrí del partit que us envolta, heu tengut un governar més conflictiu que altra cosa. I si no enteneu que els lectors de “Cap Vermell” es mereixen una mica més de respecte, és que no sou el batle de tots els gabellins.