Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 2957

"No em quadra que un metge del banc de sang m'indiqui la urgència que em vegi un facultatiu, i el passotisme del PAC de Capdepera."



Avui, divendres dia 10 d'abril, hi havia campanya de donació de sang al Centre Cap Vermell de Cala Rajada.

Després de temps sense haver anat a donar sang, en no compartir la idea que converteixin aquest voluntariat en una eina perquè els polítics es facin una foto i fer el paperot, i l'únic que rebem és una medalla cada certes donacions, avui he decidit anar a donar sang.

Em sentia content per tornar a donar sang. A més, la campanya que han fet de captació de donacions, ja sigui de d'antics donants com de donants nous, m'ha tocat, i hi volia anar.

Són les 19:15 hores, umpl el full amb les meves dades i pas perquè el metge em faci la revisió prèvia a la donació. L'home queda espantat, tenc la sang excessivament alta. Em diu que estigui una estona reposat i després em tornarà prendre la tensió. Passa el temps i em torna prendre la tensió, però la cosa no ha millorat i pareix que les dades són preocupants. M'indica que convendria que anàs tot d'una a veure el meu metge, i que tot d'una era “ja”. Li responc que el centre de Primària “ja” està tancat i que només està obert el PAC de Capdepera. M'entrega una circular per a presentar al PAC, perquè pugui esser atès.

A les 20:00 hores era al PAC de Capdepera, he aparcat el meu cotxe al pàrquing de darrere, on hi havia l'ambulància i una persona de la dotació d'aquesta ambulància també er fora. Quan vaig a l'entrada del PAC veig que el cotxe d'atenció mòbil està aparcat davant. Entr i no ha ningú esperant. Entreg la circular a la persona que està a recepció i aqueta se'n va a veure una persona que es troba a una sala, no sé si era infermera o metge. Sense mirar-me, ni dirigir-me la paraula, una vegada que ha llegit la circular on indica la tensió de sang que tenia, sense dir-me ni mu, li diu a la recepcionista : “Ponlo en la bandeja y el lunes la enfermera ya lo llamará”.

El meu centre de Primària és la Casa del Mar de Cala Rajada. Quí me cridarà? No ho veig clar i els dic que em tornin la circular i ja m'encarragaré jo d'anar a la Casa del Mar perquè m'atenguin. No m'han fet ni punyetero cas, per dir-ho d'una forma suau. No em quadra que un metge del banc de sang m'indiqui la urgència que em vegi un facultatiu, i el passotisme del PAC de Capdepera.

A les 20:20 hores torn esser al Banc de Sang i el metge no es creu el que m'havia passat, que ni sols m'hagin donat una medicació fins que em vegi el meu metge de capçalera, el dilluns. Vol estar tranquil i em torna prendre la tensió, la tinc 220/128. El veig més preocupat i em diu que dilluns, sens falta, vagi al meu metge.

Bé, no només aniré al metge, sinó que crec que tot això es digne de fer una reclamació en tota regla. De cada vegada ens envien més a Son Espases per a justificar el megamacrohospital que han fet i que pareix més una maquineta de fer diners que un hospital, mentre van buidant l'Hospital de Manacor i implantant més clíniques Quiron per la comarca. Si realment sóc hipertens i amb tot aquest panorama, quina seguretat de vida tinc?

Això es una carta de reflexió i de reclamació sobre la sanitat pública que tenim


Poncio Garau