Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 5958
En Xesc ha estat, és i serà
tot un referent de l’esport gabellí







 

Si cercàssim una definició d’atleta, pens que en Xesc Vives “Llissa” en seria un bon exemple. Reuneix totes les qualitats necessàries per a un ATLETA amb majúscules: esforç, sacrifici, disciplina, capacitat de patiment i una genètica espectacular. Tot això combinat amb la seva humiliat i senzillesa característiques, i a més a més, barrejat  amb el trull del dia a dia: feina, vida familiar, obligacions... No és fàcil compondre aquest trencaclosques i treure temps per entrenar. Però a en Xesc no se li resisteix res. No fa ni dos anys va decidir començar a practicar triatló, i amb un any ja va participar a l’Extreme Man de Menorca, on assolí el subcampionat de Balears de la seva categoria, a més d’un grapat de pòdiums a les diverses proves en què va participar durant  tot l’any. Que, corrent, en “Llissa” era un crack ja ho sabíem, però on és el seu límit? Ja sigui nedant, en bicicleta, damunt d’una somera o amb la somera al damunt, en Xesc destaca en qualsevol  esport de resistència que es proposi.

El passat dia 29 de juny va tornar a participar a la Mitja Marató del Carme, en la XXIV edició. Ell que ja la va veure néixer, allà per l’any 1988, no tan sols hi va prendre part, sinó que va donar tot un recital (1h 27min 29s) arribant com a primer corredor local absolut. Aquest temps, que per a molts és un utopia, l’aconseguí als seus formidables 52 anys. On serem molts de nosaltres quan arribem a aquesta edat? De cap a cap de la prova, va imposar un ritme altíssim i constant. En cap moment va decaure i només li varen faltar 11 s. per quedar primer absolut en la seva categoria (M50). En una paraula: ESPECTACULAR.

Per tot això, m’agradaria aprofitar l’ocasió per a donar-li les gràcies per haver pogut córrer al seu costat i gaudir d’una cursa tan “guapa”. Vull expressar-li la meva admiració i respecte, perquè sovint no valoram el que tenim en el nostre poble i crec que en Xesc ha estat, és i serà tot un referent de l’esport gabellí. De tot cor, enhorabona i moltes gràcies per ser com ets!

Carlos Blanes