Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 2363
Se fa prou per potenciar el reciclatge en el nostre poble?

 Image

   Durant anys i anys, m’he queixat de la poca sensibilitat dels postres polítics vers el reciclatge de residus. Pens que se fa reciclatge perquè s’ha de fer, perquè si no, no sabrien que fer amb els fems (ni l’incineradora bastaria) i perquè hi ha directrius i s’han de complir –sota l’amenaça de sancions-. Creure en les tres R (reducció, reciclatge i reutilització), pens qui ningú dels qui ens manen creuen. Se fan coses anecdòtiques i prou, més enllà és fer massa feina. Jo vaig estar content quan se va instaurar la recollida selectiva “porta a porta” a Capdepera, vaig alabar l’esforç d’informació i  l’organització de la posada en marxa. Ara bé què  passa amb els grans generadors. Per què no “s’obliga” a bars, restaurants, hotels, botigues a fer reciclatge? Jo crec que obligar-los implicaria un major compromís de l’ajuntament i això.... no sé si són capaços d’assumir-lo. Què passa amb les platges, un dels major generadors d’envasos? Perquè a les festes l’ajuntament no aporta unitats  de separació de residus de petita mida  (en tenen mortes d’oi als magatzem): per exemple a les festes patronals, o als foguerons de Sant Antoni, o qualsevol acte organitzat per l’ajuntament  senzill o multitudinari... On és l’iniciativa municipal en aquest aspecte? 


   Encara ens queda molt de camí però hi ha coses que podem exigir als nostres governants..i per favor no comencin a dir que això és o no competència de l’ajuntament o del Consell: perquè des del dijous (18 gener) fins el dimecres dematí (22 gener) els contenidors de paper i plàstic estaven saturat, plens a vesar? Encara no som a la temporada alta i ja no basta  la periodicitat de la recollida. Qui és el qui no recicla? Els ciutadans o les institucions?


   És més la manca d’un servei adequat ha fet que els carrers i el bosc de devora els punts de recollida selectiva, estiguin més bruts que mai. Cert que hi ha veïns que fan mal ús dels contenidors, però les administracions no poden mostrar el llautó. Amb un poc d’exigència la seva actuació fregaria el delicte ecològic. I el problema  ens ve de llarg....Fins a quan?