Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 2713

Pep Fuster Alzina “ Pep de Sa Cova”

42 anys al servei del futbol local

 

És l'actual entrenador de l'equip juvenil de l'Escolar.






 

Va ser un plaer compartir uns moments amb l'actual tècnic de l'equip juvenil de Capdepera, home que porta uns quaranta-dos anys al club, primer com a jugador, començà cap als 70 a l'equip juvenil, per després passar al primer equip i amb 26 anys començar la seva faceta d'entrenador.

D'entrenador amb aquesta , du unes 32 temporades. Quan  no ha dirigit cap equip, ha treballat ensenyant als més joves a l'escoleta, la qual cosa, en  aquesta temporada, comparteix amb la tasca d'entrenar els juvenils.

Benjamins, alevins, cadets, juvenils, primer equip, etc... en  aquests  anys ha passat per totes les categories entrenant.


Independentment d'altres temporades d'haver entrenat al primer equip, té un rècord difícilment superable per un altre entrenador, que és ser entrenador del primer equip de l'Escolar durant cinc temporades consecutives. De moment tot un record d’en Pep.

Entre els seus nombrosos records agradables hi ha els del primer o segon any que va entrenar l'equip aleví, on hi havia entre d'altres Pere Pascual i Juanmi Gelabert, quan van fer campions de grup pobles i després subcampions de Mallorca. També recorda els anys d'ascensos amb altres equips, entre ells, el de juvenils i com no l'últim ascens del Escolar a tercera divisió la temporada1985/86

Pep ens va dir que d'aquests anys té records molt agradables en què li ha passat absolutament de tot, però pensa que el futbol l'ha portat més amics que enemics.


Fotografia de la temporada 1976-77, en Pep Fuster (jugador) és el segons començant per l'esquerra dels ajupits

Consideram que és la persona ideal perquè ens parli del club en l'aspecte purament esportiu i només li vam fer tres preguntes.

Com a entrenador com vas viure el passat?

He viscut etapes amb presidents que pensaven en fer un gran equip de tercera divisió o un bon equip de preferent. Hi va haver uns anys en què la pedrera va estar molt oblidada però després, amb Ramon de ses cuines, Jaume Moll, Miquel Bestard i Pep Medina, entre altres, es va canviar la filosofia del club, es va fer molta feina al futbol base. Crec que amb aquesta gent va haver un abans i un després a l'Escolar.

I com veus el present?

Ara hi ha moltes veus discordants, en el sentit que n'hi ha que pensen que s'ha de fer un futbol de competició referint-se a la pedrera, i d’altres que s’ha de fer un futbol social. Jo penso que es podrien fer les dues coses perfectament, si es té coneixement.


Temporada 1998-99. Cos tècnic del Escolar, En Pep (Entrenador) és el tercer ajupit començant per l'esquerra.

I com veus el futur del club?

Aquesta directiva sembla aquesta decidida a acabar el 30 de juliol. Jo,com a entrenador, sé el que m'agradaria, però no sé  quina filosofia té la gent que vindrà.

El primer que penso és que un club de poble ha de jugar amb gent del poble (referint-se a la preferent).

La segona, hem de ser un club social en el qual han de tenir cabuda tots els nins que vulguin provar l'esport del futbol. Tots han de poder jugar.

Els entrenadors del club varem tenir una reunió amb Biel Gili, persona molt coneguda al club, que ara treballa pel Consell de Mallorca, com a tècnic en esports en l'esport base, que ens va comentar que s'està plantejant treure de les competicions en pre-benjamins i benjamins, amb la qual cosa estic completament d'acord.

Quan es comenci a competir penso que tots han de jugar, però sóc partidari que cada nen entreni i jugui dins del seu nivell i no hagi de passar pena ni per entrenar ni parell jugar, si cada nen jugués segons el seu nivell, aquests xavals podrien jugar partits sencers, tots gaudirien i els entrenadors no tindrien els problemes d'ara amb els canvis ja que els nens per norma federativa han de jugar un quart d'hora com a mínim

També sóc partidari que l'equip fort d'un club com el nostre, hauria de ser l'equip juvenil i que tots els jugadors del planter haurien de tenir un gran al·licient per arribar a jugar amb els juvenils. Amb els xavals que estan pujant, ara en Capdepera, d'aquí a uns anys tornarem a tenir un gran equip juvenil.

BETO