Els deliris de grandesa del Sr Fernández Mallol













Ara entenem per què el Sr. Fernández Mallol no encapçalava la llista electoral del seu partit (PSIB-PSOE). Els seus desitjos eren i són anar més amunt. Aquest fet, per a nosaltres, va quedar perfectament demostrat en el passat plenari ordinari a la moció que és va presentar per tal de reduir l’IVA al material escolar. Queda molt bé aprovar aquestes mocions –aquesta es va aprovar per unanimitat–, però quan li vaig recordar que no hi ha cap partit d’àmbit nacional, es a dir, PP i PSOE, que mostrin realment interès per l’educació, ens la va “torrar” amb un míting més propi del Congrés dels Diputats que de l’Ajuntament de Capdepera, inclús menystenint el ministre Werd.

 

El cert i segur és que quan el PSIB-PSOE governava al Parlament no va complir la seva promesa electoral de “gratuïtat dels llibres de text”, quan a altres comunitats autònomes aleshores governades per ells sí que era així, li agradi o no li agradi al Sr. Fernández Mallol,  que aleshores era el responsable de l’educació del consistori. Ara que no ens venguin a donar lliçons sobre educació, malgrat al seu míting de l’altre dia va deixar ben clara la seva postura i les seves aspiracions. Tampoc el PP pot donar-ne, ja que, al marge de la pujada de l’IVA, ha augmentat desmesuradament les taxes universitàries i, conseqüentment, la matriculació a moltes carreres ha davallat significativament, tornant a generar desigualtat social a l’hora de formar-se com a persones.

 

Podem fer mocions i aprovar-les per unanimitat, i cadascú expressar el que pensa envers polítiques autonòmiques o nacionals; mai és de més. Ara bé. No ens podem desviar de les nostres atribucions com a municipi que som.

 

I ja que xerram de les nostres atribucions, el que el nostre partit li retreu al Sr. Fernández Mallol és l’incompliment del seu programa electoral en matèria educativa, on sí que té competències. Prometia una “formació permanent i qualificada als ciutadans, potenciant i augmentant l’escola d’adults”, i, com hem pogut veure, han fet tot el contrari. S’han pujat els preus desmesuradament i s’han carregat 20 activitats, amb l’excusa de la crisi econòmica. Una mica d’imaginació, Sr. Fernández Mallol o la seva delegada d’àrea Sra. Caimari, que no tot són els doblers. I si no, mirin el programa del poble del veïnat.

 

 




Mateu Melis Tous

Portaveu d’Es Grup