Imprimeix
Categoria: Cartes
Vist: 3147

És molt fàcil estar a l'oposició

 

 












Tenint en compte que la feina de l’oposició és fiscalitzar la tasca de l’equip de govern i, per descomptat, criticar o censurar tot allò que feim sense aportar altres alternatives, excepte en casos excepcionals, diré que la feina d’aquesta oposició és molt còmoda i senzilla.

 

 

Per tant, a partir d’aquí argumentaré els motius de moltes de les decisions que hem hagut de prendre al llarg d’aquest primer any de legislatura.

 

En primer lloc, dir que, com tothom sap, l’ajuntament de Capdepera, igual que la resta d’administracions, es troba en una difícil situació econòmica, de manera que el meu objectiu i el de la resta de companys d’equip de govern és reconduir aquesta situació.

 

Així doncs, per aquest motiu el pressupost de l’àrea d’esports s’ha vist reduït en quasi 100.000 € respecte a l’any anterior.

 

Per tant, moltes de les decisions que hem pres, en un altre context ni tan sols les hauríem plantejades, ja que lo fàcil seria continuar fent la mateixa gestió que fins ara.

 

Pel que fa a les Escoles Esportives, dir que tot i que van ser un gran encert en el seu moment, no queda més remei que fer una passa enrere o endavant, segons es miri ja que els ajuntaments han de fomentar l’esport base però no tenen l’obligació de gestionar cap activitat, de manera que una de les mesures que hem pres ha estat eliminar aquelles coses que no són de competència municipal.

 

Afegir també que, fa quinze anys, el context socioeconòmic no era el mateix que ara i, a més, era imprescindible fomentar l’esport ja que era una minoria la gent que en practicava (pràcticament només hi havia futbol i judo).

 

Això no obstant, l’opinió pública hauria de saber que el Servei Municipal d’Esports aquest hivern reduirà la seva oferta esportiva per motius únicament econòmics i que, en cap cas, és un capritx de cap membre de l’actual equip de govern i, molt manco, del regidor d’esports.

 

A més, dir que tothom podrà continuar practicant el seu esport habitual ja que s’ha arribat a diferents acords de col·laboració amb altres entitats esportives locals perquè siguin aquestes qui les organitzin.

Per altra banda, cal tenir en compte que en la majoria de municipis fa anys que els ajuntaments només organitzen aquelles activitats que no són oferides per altres entitats o empreses locals, per tal de no perjudicar-les ni incórrer en una possible competència deslleial.

 

Així doncs, aquest any el Servei Municipal d’Esports ha optat per oferir: psicomotricitat, multiesports i atletisme, ja que són les úniques activitats que no són oferides en el nostre municipi per altres entitats.

 

D’aquesta manera:

-          L’At. Escolar organitzarà l’Escola de Bàsquet.

-          El C.E Escolar organitzarà l’Escola de Futbol i Esport, salut i recreació.

-          Capdepera en Joc organitzarà les activitats dirigides (aeròbic, gimnàstica de manteniment, pilates, total dance i voleibol).

 

Per tant, l’única activitat que anteriorment organitzava el Servei Municipal d’Esports que se suprimeix és karate, ja que l’any passat ja es va haver de cancel·lar per falta d’inscrits (2).

 

Pel que fa a la neteja i manteniment de les instal·lacions esportives, dir que no hi ha hagut cap reducció sinó tot el contrari, ja que és la única partida de l’àrea d’esports que s’ha incrementat.

 

No obstant, comentar que, a dia d’avui, no hi ha cap inversió prevista per reposar fibra de coco al camp de futbol (18.000 €) ni canviar parcialment la coberta del poliesportiu (20.000 €) tot i que hi ha voluntat de fer-ho tot d’una que sigui possible. No obstant, està previst dur a terme en els propers dies una descompactació per saber realment la quantitat de fibra que falta.

 

I, finalment, pel que fa a l’ús de la pista multiesportiva exterior, dir que el seu ús és gratuït fins i tot el vespre, ja que l’únic que han de fer els usuaris és recollir les fitxes que permeten posar en marxa el sistema d’il·luminació instal·lat per estalviar energia. Per tant, nomé s’han d’abonar 10 euros en cas que es vulgui reservar la pista.

 

Per concloure, dir que com a regidor d’esports puc entendre, tot i que evidentment no la comparteixo, la postura del Sr. Mateu Melis (Es Grup) però el que no puc entendre de cap manera són les lliçons del Sr. Ferrer (PP) ja que tots sabem quines són les mesures d’estalvi que proposa, tant el govern central del Sr. Rajoy com el govern balear del Sr. Bauzá.

 

Fernando Martínez

Regidor d’esports