Supòs que, com sol ser habitual en els politics, l'equip de govern del nostre poble o no farà cas dels resultats de l'enquesta publicada per Cap Vermell sobre la seva gestió o li llevará rigor i serietat. En el pitjor dels casos, es riuran o burlaran de la iniciativa.





Però, al marge d’actituds irresponsables, crec que val la pena interpretar l’enuig que Capdepera i Cala Ratjada senten cap a la situació de caos que s’està vivint i farien bé, els nou (9) regidors (i també l’oposició, també, també), d’escoltar un poc el rum-rum de la gent que paga els impostos i que, òbviament, els paga uns bons sous a final de mes.

Parlaré d’alguns temes que tenen la gent emprenyada. El tema del gamberrisme, els renous i la incivilitat dels turistes, i també dels residents, pot ser un tema molt repetit darrerament, però la seva gravetat i la falta de respostes serioses fan que ens demanem per què l’Ajuntament no pren mesures profundes i es dedica a marejar la perdiu i donar la culpa a la falta de doblers. Un altre tema molt negatiu han estat les tristes festes de San Roc i San Bartomeu que hem gaudit. La desídia han duit a eliminar les carreres de cavalls, després de molts d’anys (quin honor per passar a la història, senyora regidora), han gastat una quantitat indecent de doblers per El Casta (que es pot veure a IB3 gratis), els grups de la verbena varen ser més aviat dolents, encara que la gent amb dues copes balla el que sigui, i de la retallada d’activitats culturals ja ni en parlarem.

Els temes del carrer, de les petites coses, dels detalls són els que fan que la gent doni una puntuació tan dolenta al grup de regidors. La gent no pot entendre que hi hagi nou regidors (nou senyors i senyores cobrant) quan a l'Ajuntament no hi ha feina per a tanta gent, Molts dels ciutadans que els varen votar arriben amb dificultats a final de mes i no poden entendre com hi ha una regidora de Sanitat sense competències o uns regidors de Turisme o Serveis Socials que ningú sap què fan.

El nostre municipi està més brut que mai i pareix que l’Ajuntament passa del tema. La brutor s’acumula als carrers, als parcs, a la costa, a les voravies, per tot... Tan difícil és posar papereres i vigilar que realment es netegi, i perseguir els propietaris dels cans que deixen els seus excrements al carrer? Tan difícil és controlar els negocis que embruten els nostres carrers amb tassons i cartrons? Per què als nostres regidors no els molesta la brutor, el renou i

la manca de civisme? Un altre tema seriós és la falta de respecte que el poble té per la policia. No és preocupant, això?

Aquets són alguns dels temes que fan que més del 75% valori la gestió dels nostre equip de govern com a dolenta o molt dolenta. Pot ser per a ells aquests problemes siguin massa senzills, simples o desagradables per a prendre’ls en compte. La gent no connecta amb les realitats virtuals dels plenaris i poc li importa el que allà es debat. La gent, al carrer, xerra de brutor, de renou, de tiqueters, de sous indecents, de policia passota, de falta d’il·lusió i de la mediocritat de la gent que ens governa.

PERE B.