Imprimeix
Categoria: Un peu per aquesta foto
Vist: 1190


Amb les primeres pluges (no gaire intenses) hem vist com l’aigua s’acumula en alguns indrets del passeig Marítim. Som conscients que encara no està acabat i que encara hi ha detalls que s’han de fer passat l’estiu.


 
Ara bé també és palès que en algunes zones s’han tapat els desguaços que se van fer amb el mur. Alguns han quedat sota el trespol i altres per damunt, uns altres han quedat reduïts. Com a simples ciutadans ens resulta estrany que no es faciliti més l’evacuació de les aigües quan hem sofert periòdicament episodis de pluges gairebé torrencials que han negats carres i places, especialment a Cala Rajada.  Encara hi ha carrers on s’embassa l’aigua perquè l’asfalt no té la pendent adequada.

 



Si ens fixem a la zona del passeig marítim vora la plaça Castellet (diguent-ne la part més antiga) els desaigües són forats més o manco grans, mentre que la zona nova són noblement més petits.

En punts concrets (com ara al nou mur de la platgeta de na Ferradura) la banda exterior del mur se poden veure els forats desaigües mentre que a l’interior han quedat tapats pels totxos del paviment.
 



Quan plou intensament ( o quan entren les ones al passeig per les llevantades) cal un sistema eficaç de desaigüe que eviti embassaments i bassiols. Quan es reprenguin les obres demanaríem que es revisessin i es comprovés que els forats que deixen són els adients.

Pot ser que tot el que hem comentat estigui previst, però cada vegada que plou de valent sembla que ens ve de nou i com “gat escaldat l’aigua tem” trobem que s’ha d'incidir en aquest aspecte-