Imprimeix
Categoria: Un peu per aquesta foto
Vist: 2103
Antoni Flaquer “Coix” 




A Artà en Pere Xim, a Cala Rajada conegut com «es Marquès», nom que li posaren els mariners per tan estufat nari-nari que sempre anava quan acompanyava els senyors amb el Bentley per damunt el moll.

En Pera Vicens els anys 50, essent xofer i empleat de Mrs. Maria Alice Barton i de Mr. Hope Barton, matrimoni, ell ex-baró de la cambra d’Anglaterra i cosí germà de la Reina mare anglesa i senyor de Ses Rotges de Cala Rajada.

En Pere presumia d’haver fet la proesa d’acompanyar la senyora a l’aeroport de Palma, des de Cala Rajada,  en 30 minuts. Clar que ho va fer amb l’automòbil Bentley amb motor 3000 c.c. de conducció automàtica, per carreteres estretes i en mal estat.

La senyora, era molt coneguda a Anglaterra com artista de teatre. L’artista de cine, la guapa i famosa d’aquella època, na Lana Turner, visità la família Barton a Cala Rajada; un fet extraordinari per al poble.

La propietat dels senyors Barton arribava fins al carrer Elionor Servera que, a més de jardí, tenia un hort amb un jardiner-hortolà i un ajudant.

 

A la següent foto, el matrimoni Barton al centre de la foto i als laterals una parella i un nin convidats del matrimoni, més a la esquerra en Biel Melis de na Velleta, patró de la llanxa. La llanxa portava un motor Perkins de 100 c.c.

Anys després el matrimoni se separà. Ell va desaparèixer de Cala Rajada amb el Bentley i ella comprà un Cadillac. En Biel Melis passà a patró i xofer.

El xalet el comprà en Joan Sopa, propietari de la benzinera.

L’illa de l’hort la comprà en Pedro Escolà, on hi havia el Canaletas.