Imprimeix
Categoria: Plenaris
Vist: 2759
Després de davallar en més de 170.000 euros el cànon mínim
 
Finalment s'aprovà el plec de condicions per a l'explotació de les platges del municipi

Les ofertes es poden presentar a partir de 612.325 euros


El ple ordinari del mes de març, celebrat el dimarts dia 2, va començar deixant damunt la taula l’aprovació de l’acte anterior ja que, tant el PP com la regidora Pilar Gasull, van demanar que quedés reflectit els comentaris de la passada sessió. El PP, per la seva banda, va dir que la regidora Gasull havia comentat que el Partit Popular era qui havia d’abandonar l’Ajuntament. Segons va explicar el seu portaveu, “és un insult cap 30% dels ciutadans que van votar el PP”. Gasull, va dir que quedés en acta que Joan Ferrer va dir que era una “inútil”, una “vaga” i “el pitjor que ha passat per l’Ajuntament”.

El segon punt, els contes generals del 2008 es van aprovar amb 7 vots a favor (equip de govern) i 9 abstencions (PP, EU-EV, Es Grup).

 

El tercer punt era una moció presentada per tots els partits de l’equip de govern per crear un nou reglament de participació ciutadana, crear un fòrum ciutadà per debatre el pla territorial, i per adreçar-se al Govern i al Consell perquè donin cobertura tècnica i econòmica a la proposta.

 

A la moció, el PP va recordar que ja hi ha un reglament de participació ciutadana vigent i que “no es fa servir”. Va afegir que el “Patronat de Turisme” i “l’Agenda Local 21” es poden fer servir com a fòrums per debatre les qüestions. Per tots aquets motius va acabar dient que “no” hi havia la necessitat de la moció ja que “les figures existeixen”, que el que s’ha de fer es “posar-les en marxa” i si són insuficients “discutir crear-ne de noves”.

 

EU-EV va especificar que la moció “és una rentada de cara” i va demanar que es contracti amb urgència l’equip redactor de les Normes Subsidiàries (NNSS), que són del 1986.

 

Es Grup va fer dues propostes: afegir que l’opinió ciutadana no té caràcter vinculant, i que els veïns a títol personal puguin participar en el fòrum.

 

L’equip de govern es va comprometre en les tres propostes presentades per Es Grup i EU-EV, i va explicar que la moció era “neutra”.

 

Davant l’aportació el PP va decidir donar un vot de confiança perquè l’equip de govern faci feina, i es va abstendre.

 

Finalment es va aprovar per 10 vots a favor (equip de govern, EU-EV i Es Grup) i 6 abstencions (PP).

 

El quart punt de l’ordre del dia era l’autorització de l’ocupació de terrenys de domini públic marítims i terrestres per a la prestació dels serveis de temporada. Finalment es va presentar amb un cànon mínim a ofertar de 612.325 euros.

 

Abans de començar les intervencions sobre la qüestió, el PP i Es Grup van agrair el tarannà del batle per aconseguir el consens per portar endavant la plica de condicions.

 

El PP, per la seva banda, va tornar a demanar la dimissió de la regidora de Medi Ambient, Pilar Gasull, per “la manca d’il·lusió” i la “deixadesa de dur la plica amb temps suficient”. En quant al vot, va dir que i havia hagut “un esforç per adequar el cànon a la realitat”, i va donar el seu vot a favor.

 

EU-EV va dir que no era el model de gestió de platges que volia, i que no s’havien inclòs les clàusules socials que havien demanat i que eren un punt del pacte de canvi de batlia.

 

Es Grup va tornar a fer dues propostes a l’equip de govern en les quals el batle es va comprometre a fer-hi feina. El seu portaveu, Mateu Melis, va dir que com que la plica s’havia davallat més de 170.000 euros, les despeses pressupostàries també s’havien de davallar perquè eren uns doblers que es deixaven d’ingressar. Per altra banda va demanar que es fes complir l’ordenança de no entrar vidre a les platges.

 

Davant la demanda de la dimissió de la regidora de Medi Ambient que havia fet a la sessió anterior, Melis li va dir que “si no dimiteix que s’ho agafi amb ganes, gestió i  il·lusió”

 

Finalment, la plica es va provar per 13 vots a favor (equip de govern i PP) i 3 abstencions (EU-EV i Es Grup).

 

En quant els precs i preguntes, va començar el PP amb el prec que quedés constància de les paraules que havia dit a la regidora de Medi Ambient, i explicant que s’ha de ser conseqüent amb “les crítiques” i “no s’han d’aixecar de la taula” com va passar al darrer plenari.

 

En quant a  la feina del Castell, se li va respondre que hi havia 45 sol·licituds.

 

Va parlar de la plaça dels Pins i de les obres que s’hi estan duent a terme, però no se’l va poder respondre a tot el que demanava a causa de l’absència del regidor de Vies i Obres, Mateu Garau.

 

A Medi Ambient va demanar que es fessin campanyes per la difusió de la deixalleria  municipal i pels excrementant de cans. També va demanar per la neteja del bosc de Cala Agulla per evitar possibles incendis.

 

Va xerrar de la processionària i va demanar que es fumiguin els parcs infantils i es facin nets perquè hi havia hagut casos de nins que les han tocat.

 

En quant al control de qualitat, na Pilar Gasull va di que estarà en marxa en els propers dies.

 

També es va xerrar de la recollida selectiva porta a porta a Cala Rajada. La regidora de Medi Ambient va dir que “no funciona com es pensava” però que “s’ha d’apostar per Cala Rajada”. El PP va dir que havien “d’apostar per contenidors soterrats”, si hi havia un nou pla E.

 

En quant a l’abocador, el PP va comentar que Seprona controla l’obra, i volia saber si hi ha alguna infracció. El batle li va respondre que la vigilància de Seprona es d’ofici.

 

En quant a Cala Agulla el batle va explicar que la setmana vinent van  a Madrid per xerrar del tema.

El PP va fer dos precs: l’auditoria i la moció de 14 mesures de suport al turisme.



 

En el torn d’EU-EV va explicar que quan van apostar per Cala Rajada en la recollida selectiva porta a porta, el partit estava dins l’equip de govern, i sabien que era una zona conflictiva, però van donar unes mesures com posar senyalètica perquè tothom sabès com funciona.

 

Referent a Cala Agulla, la portaveu de EU-EV, Maria Orts, va dir que espera que a reunió de Madrid sigui fructífera.

 

A l’abocador va denunciar el descontrol i la falta de dedicació, perquè es van començar les obres sense acte de replantejament i sense direcció d’obres

 

També va dir que des de la Direcció General d’Energia ha donat una ajuda a l’Ajuntament per aconseguir la subvenció per segellar l’abocador, perquè, segons va explicar, l’Ajuntament havia de pagar i després li tornen els doblers, i va “incomplir el conveni” perquè “no va pagar ni la primera certificació”. Pilar Gasull va dir que eren molts doblers per avançat i que li varen comentar les dificultats econòmiques a la directora general d’Energia.

 

També va dir que vol veure els esborranys dels contracte de serveis per certificació, com els de manteniment de jardins o d’edificis públics, entre altres. Va dir que si no els veia, “denunciaria el tribunal de comptes per l’empresa publica i els contactes. “

 

Van xerrar també de l’acera del carrer principal per saber si compliria les condicions de supressió de barreres arquitectòniques i li varen dir que una sí i l’altra no perquè és molt estreta.

 

En quant a l’edifici de Ca’n Creu d’Inca es va dir que l’equip de govern es cenyirà a l’acord de ple i tendra un ús cultural.

 

Maria Orts va demanar que a l’avinguda Joan Carles I es va faci una actuació d’urgència per la perillositat

 

També va demanar quan estaria el catàleg de patrimoni i li van respondre que el mes d’abruil

 

En quant la deixalleria, va dir que s’havia de fer complir el manteniment i la neteja, a la qual cosa, Pilar Gasull va respondre que l’empresa ja estava al corrent.  

 

En el torn d’Es Grup va dir que volia que es fessin reunions per xerrar de les partides del 2010, com s’havien compromès.

 

A Serveis Social van demanar on es va destinar el 0’7% l’any 2009, però la regidora, Margalida Bover no va assistir al plenari

 

Es Grup va dir que la Consellera ha tret uns doblers per Centres de Salut i volia saber si des de Serveis Socials ja s’havien posat en marxa pel Centre de Salut de Cala Rajada.

 

Es Grup també va demanar si hi havia regulació de la circulació del carrer Principal, perquè és molt estret i tendrà l’escoleta. Li van respondre que està previst.  

 

Un altre tema van ser els taxis de Cala Rajada, que durant l’hivern no hi ha hagut taxis  durant les nits. Se li va respondre que hi havia dos números de telèfon un dels quals no funciona, i els usuaris no ho sabien.

 

Per acabar va demanar per l’Hotel Son Moll, i se li va respondre que ja ha arribat l’autorització per l’apuntalament de l’estructura.