Image

Visitam unes modernes instal·lacions a punt d'inaugurar

El passat dilluns, 10 de setembre, més d’un  mes abans de la data prevista per a la seva inauguració, visitàrem l’edifici de la que serà la nova residència per a la gent gran de Font de Sa Cala. Amb l’amabilitat que el caracteritza, el seu director, Gregorio Molina, ens obrí de bat a bat les portes de totes les moderníssimes dependències i ens acompanyà en un recorregut exhaustiu per les noves intal•lacions.

Image


La primer impressió és que tot està a punt . Els jocs, els llibres, els televisors, els quadres, els detalls florals... ja hi són tots, esperant els futurs usuaris. La segona impressió és la llum, hi ha llum pertot, grans finestrals deixen passar la claror per tots els racons; de fet, la línia entre l’interior i l’exterior de l’edifici, de vegades sembla diluir-se. La tercera impressió és que tot està pensat al mil•límetre per a satisfer els futurs “clients”. Resulta evident que l’edifici s’ha dissenyat l’edifici d’acord a paràmetres de funcionalitat molt moderns i amb uns objectius ben clars. Ho deim amb paraules de Gregorio Molina:  “La residència  està dissenyada per al segle XXI. Potser que d’aquí a uns anys moltes coses siguin obsoletes, però ara per ara conté tots els avenços coneguts en aquest tipus d’instal•lacions”. I quan parlam d’avenços no ens referm únicament a aspectes tècnics, ni exclusivament materials; parlam també d’organització, de rutines de treball, de serveis i de personal.

Image

 

Així que entram per la porta principal i a mà dreta trobam l’espai que ocupa el centre de dia. Aquest espai compta amb una gran sala de descans i tota una sèrie de serveis complementaris (infermeria, dutxes, tallers ocupacionals, sala de jocs...). El centre de dia funcionarà d’una forma independent de la resta de la instal•lació.


S’ha de dir, abans de seguir, que la residència compta amb 30 places de centre de dia i 120  de residència.


La resta de la planta baixa està ocupada per la recepció, els despatxos del personal sanitari i administratiu (metge, psicòleg, director...), els serveis (bar, sala de cures, sala de rehabilitació, sala de teràpia ocupacional, perruqueria i podologia), la cuina, la bugaderia, l’àrea de personal i els magatzems.

Image 


Les dues plantes superiors corresponen als dormitoris, menjadors i sales d’estar dels residents.
Ens cridà l’atenció la qualitat dels acabats, els detalls de la decoració, l’aprofitament de l’espai i mil i un detalls que ens comentà el director durant el recorregut, i que ens donen una idea de les prioritats de les instal•lacions: oferir als residents el màxim confort, un ampli ventall de serveis i una acurada atenció (infermeria 24 hores, àrees de trànsit restringit). Així la residència es troba dividida en 4 mòduls de 30 places, dos per planta; cada mòdul compta amb menjador propi, sala d’estar i habitacions (10 de dues places i 10 d’una), tot amb la intenció de personalitzar al màxim el tracte entre els residents i el personal que els atén.  Totes les habitacions donen a l’exterior i tenen una gran finestra que arriba al terra (“així un resident enllitat, pot veure l’exterior d’ajagut”, ens aclareix Molina), disposen de televisió, connexió ADSL, alarma connectada a infermeria, llit motoritzat,  bany amb dutxa adaptada. Es tracta, com es pot deduir, d’habitacions amples i còmodes.

Image 


A simple vista, les instal•lacions es troben preparades per a satisfer les persones més exigents. Parlam d’una inversió al voltant dels 7'3 milions d’euros.
Gregorio Molina insistí que per molt que enlluernin les instal•lacions, de les quals se sent molt satisfet, el més important no es veu. Per a cobrir els serveis, la residència comptarà al voltant dels 70  professionals, que desenvoluparan plans individualitzats per a cada resident i es fitxaran uns objectius d’àrea que hauran de complir cada període. El personal encara no està perfilat al 100%, però si la plantilla bàsica.

Image 


L’empresa adjudicatària, SAR, té una concessió per a 39 anys ( aquesta empresa gestiona 4.500 llits a tot l’Estat i compta amb 2.700 professionals)  i va ser guardonada per l’IMSERSO  amb el premi Infanta Cristina 2006 , per la qualitat en la gestió dels seus serveis.

Per a qui és la residència?, ens demanam. Resumidament, podem dir que la meitat és  estrictament privada: es demana plaça, es fa una valoració i un pla individualitzat i es fixen unes tarifes;  l’altra meitat està concertada amb el Govern Balear, el qual, atenent la Llei de Dependència, podrà fitxar els criteris per a prioritzar les demandes cursades a través dels serveis d’assistència social dels municipis. Una vegada feta la valoració i determinat el nivell de dependència, es podrà accedir a les places lliures. En aquest cas, l’usuari aporta un 75% del seu sou.

Image 


Tot està a punt i, si no hi ha endarreriments (ara per ara només estan pendents d’algunes autoritzacions de caire tècnic) volen obrir les portes cap a final d’octubre o principi de novembre. Però abans de la definitiva posada en funcionament està previst oferir unes jornades de portes obertes, les dates de les quals donarem a conèixer oportunament. De fet, vos aconsellem visitar la nova residència i les seves modernes intal•lacions. Ho paga.
No podem sinó agrair a Gregorio Molina  les seves atenció i  el fet de permetre’ns presentar la Residència de sa Font de Sa Cala als nostres lectors. De la nostra banda, li oferim aquesta pàgina per a qualsevol informació que vulgui difondre. 

Per a qualsevol informació, vos podeu posar en contacte amb la Residència, al telèfon:

971565914