Dia 11 de juny, començà “oficialment” el canvi de la gespa artificial del camp de futbol d’Es Figueral. L’empresa que du a terme la feina té 30 dies per realitzar el canvi però, el regidor d’Esports ens ha comunicat que “vist l’intens ritme de feina dels operaris, penso que estarà acabada dia 5 de juliol o abans, ja que fan molta via”.
 

Ja han començat llevant la gespa de damunt fent rotlles que, a partir de la propera setmana,  es posaran a disposició de la gent que ho sol·liciti. Primer volen estudiar si una part es pot aprofitar per qualque espai municipal o si alguna regidoria fa una demanda puntual, i després la ciutadania podrà disposar de la gespa artificial que es retiri. Està previst que aquesta tasca acabarà aquesta mateixa setmana.
 

La següent tasca és llevar el cautxú que feia de farciment, L’empresa el llevarà tot i s’encarregarà de reciclar-lo o dur-lo a un lloc adient pel seui tractament.
 

Sota el cautxú hi ha una capa d’arena. Caldrà reposar la que ha fuita per l’ús, si sobrés l’ajuntament se la quedaria per realitzar-la (per exemple al fosso d’atletisme). Posada la capa d’arena s’ha d’escampar una altra capa de farciment. Aquesta serà d’un material ecològic de blat, que substitueix el cautxú (tot apunta a que se prohibirà en uns anys). Capdepera serà dels primers camps que posaran aquest material de farciment ecològic.

L’idea del regidor és reciclar i reutilitzar tot el que es pugui (excepte el cautxú que s’ha d’eliminar)
 

Per acabar posaran la capa de gespa nova de darrera generació. Tot plegat té un cost de devers 400 mil euros que s’han adjudicat mitjançant el romanent de l’anterior pressupost. Per aquesta actuació no ha hagut subvenció de cap institució supramunicipal.
 

Demanat per les properes actuacions previstes pel seu departament, en Sergi Viejo ens comentà que tenen pendent el tema del canvi dels llums del camp de futbol “ i valorar com es troba el parquet del poliesportiu que es troba en mal estat. Estan estudiant com ho adobaran”. Pel que fa al bar del poliesportiu avui (12 de juny) s’acabava el període de presentació de sol·licituds i desconeix el nombre, però al manco n’hi havia una demanda. A l’espera que no hi hagi entrebancs suposa que en breu s’adjudicarà,