Ib3 ràdio publica que el Sindicato Profesional de Policías Municipales de España (SPPME) demana al jutge que investigui el batle per presumptes irregularitats 

Imatge que il·lustra la noticia de IB3 ràdio


Amb data 9 de març de 2023  publicàvem un article en el que ens fèiem ressò de les diligències prèvies que se seguien en el jutjat de Manacor contra Rafel Fernàndez sota el títol “El batle citat a declarar per la denúncia d'un sindicat policial”. En aquell article comentàvem que la declaració, prevista per al 21 de febrer, es va ajornar per la vaga de lletrats de justícia i que el batle refusava contundentment les acusacions.  Va comentar a Cap Vermell que “la denúncia té poc recorregut i que està plena de suposicions i comentaris sense base provatòria, afegint que és una maniobra política per desprestigiar-lo a les portes de les eleccions municipals”. 

Curiosament, en plena campanya electoral un mitjà digital treia la notícia, amb la novetat que ja s’havia aportat documentació per part de l’ajuntament i que la FSP-UGT s’adheria a la denúncia del sindicat de la policia. Un dies després el mateix diari digital publicava que el batle de Capdepera també estava essent investigat per un delicte d’assejament laboral a un expolicia local. 

I com que no hi ha dos sense tres, IB3 ràdio publicava fa uns dies (7 de juny 2023) una notícia signada per Juanjo Suñer, indicant que el mateix sindicat professional de policies municipal  demanava investigar una construcció particular de Rafel Fernández,  per “presumptes irregularitats”: “El Sindicat Professional de Policies Municipals d’Espanya (SPPME) ha sol·licitat al jutjat d’instrucció número 2 de Manacor que investigui obres de construcció “per a fins particulars” del batle de Capdepera, Rafel Fernández (PSIB), ara en funcions, “per haver-hi participat dues empreses a les quals s’han licitat per via d’urgència un munt de contractes públics”, en paraules a IB3 Notícies del misser de l’entitat sindical a Palma, Andrés Buades de Armenteras”.  El mateix article comentava que IB3 havia intentat posar-se en contacte amb Rafel Fernández sense èxit, per tant només publicava la versió d'una part, del demandant. 

Com dèiem en el seu moment, malgrat les greus acusacions,  “Cap Vermell, òbviament, des del màxim respecte a la presumpció d'innocència, informarà els seus lectors en tenir coneixement de la resolució del procediment”. Els jutges han de fer la seva feina. Però nosaltres, que ja hem vist alguns documents, certament  pensam que "pot haver-hi cas".