Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 603

Tot a punt punt per donar el tret de sortida




Com mana la tradició, una vegada cada quatre anys, el darrer diumenge de maig, es disputa la cursa municipal que donarà dret al guanyador a alçar la vara de comandament.

Desprès d’haver passat per l’ensillador, on els propietaris fan una primera tria, i havent lluït el palmito pel paddocck durant quinze dies, els hoqueis es dirigeixen nirviosos, esperant l’imminent tret de sortida, al start-boxes.

Hi arriben amb els breeches ben fermats, la típica gorra que els cobreix el casc, botes de muntar i la brusa amb els colors distintius de la quadra que representen.

Els genets es belluguen. Surt favorita la quadra Psoe conduïda pel veterà hoquei Rafel Fernàndez, amb brusa roseta pàl·lid, guanyador de l’anterior cursa i temible adversari, que intentarà galopar concentrat, sempre recte sense desviar-se al llarg de la cursa, coneixedor del seu potencial. La geneta, amb camisa verda descolorida, Nuria Garcia muntant Mes, amb el propòsit d’assolir i millorar el lloc mai igualat de fa quatre anys, intentarà marcar el ritme del pilot, sempre atenta a no deixar-se sorprendre. Amb forces renovades, amb la il·lusió de tornar esser quadra guanyadora, Pp presenta a la debutant Mireia Ferrer, amb  jaqueteta blau intens, que intentarà avançar per la dreta esprintant en la recta final. Els tres correran en l’ànsia de sortir guanyadors.

El cavallista Tomeu Moll, enguany fitxat per la quadre Pi, amb camisola de color indefinit, espolsarà de valent per arribar a meta col·locat, igual que el genet Antoni Rodríguez, nou a la plaça, amb cassot morat-carapunat, defensant la quadra Podem. Ambdós, mirant-se de cua d’ull, procuraran resseguir el cordó i aguantar les envestides dels favorits en la recta final.

En mitja entrada, els espectadors acanissen a la quadra i hoquei preferit, esperant impacients l’arribada a la meta. La Comissió d’apostes-mútues-esportives-benèfiques informa, que a dia d’avui, se paga guanyador a Psoe 1/5, i les apostes a segon donen per  descomptat que MES i PP arribaran col·locats. La trifecta cotitza 1/1, indicant que els votants preveuen un frec a frec entre MES i PP. Els apostants donen per segur que PI i PODEM arribar col·locats a la meta, més incert és saber quin arribarà  primer, cotitzant-se  2/1. Suerte... y al toro!