Les dues candidates i els tres candidats a la batlia de Capdepera


A les 00:01 de dia 12 de maig, a Capdepera com a la resta de municipis de les Illes Balears ( com a tot l’Estat espanyol) se donà els sus de la campanya electoral per elegir els regidors i batle del municipi. A les Illes Balears se trien, a més, els consellers de cada un dels Consells Insulars i els membres del Parlament de les Illes Balears.

Enguany els panells que instal·la l’Ajuntament per aferrar els cartells dels partits que participen en con contesa electoral estan situats a la plaça de l’Orient , travessia Baltasar Coves (davant el bar “Gran Sol”), plaça dels Pins i parc de sa Gravera.  Se lleva el panell de la plaça del Cap Vermell i es canvia la plaça de la Constitució per la plaça de l’Orient.

De fet, el lloc triat per iniciar la campanya va ser la plaça de l’Orient. Abans de les dotze van comparèixer els candidats i candidates a la batlia de totes les formacions recolzades per un bon nombre de membres de les llistes electorals i simpatitzants.

Durant l’espera tots es saludaven i petaven a xerrada en un ambient molt distès, bromes incloses.

A l’hora indicada tots  es posaren a omplir de cola els espais que tàcitament s’havien assignat i s’inicià l’aferrada de cartells, immortalitzada per incomptables fotografies fetes amb els mòbils.





Imatges posant cola, mostrant els cartells, del candidat, del grup... i per acabar una tots els regidors presents junts. Esperem que la campanya sigui com aquesta primera penjada de cartells, amb pau i harmonia.



Des de la plaça de l’Orient els  grups se van anar a penjar la propaganda electoral en els distints panells preparats a Capdepera i Cala Rajada. També es penjaren les pancartes en els llocs autoritzats que són l’autovia Joan Carlos I, davant la rodona del camp de futbol, Via Mallorca i el carrer Elionor Servera (davant la plaça dels Pins). Per cert ja hem vist qualque pancarta fora dels  “emplaçaments disponibles”.

Tots els partits han fet la seva presentació de candidatures i ara ens queden 15 dies amb tota una munió d’actes, reunions i trobades en les que ja es pot demanar el vot.







Se va parlar de fer un debat entre els candidats i en la reunió preparatòria no va haver consens amb el format del debat, així que per ara no se durà a terme.