La Conselleria de Mobilitat ens engana, o quan per fer 40 quilòmetres en transport públic et torbes més de tres hores.

Segons aquest mapa-vitrina que es pot descarregar de la web tib.org hi ha una línia que uneix Cala Rajada i Alcúdia.

Fa uns dies, diversos estrangers residents a Capdepera ens felicitaren per l'estudi i la comparació que férem sobre les diferències del transport públic entre Cala Millor i Cala Rajada, així com de les línies existents per anar a l'Aeroport. Feines de les que d'altres ens feren allò que en periodisme s'anomena "seguidisme". Per part nostra ja ens va bé si tot això contribueix a la millora dels serveis del municipi. Ara, que vista la resposta de Toni Servera, es veu la poca feina que havia fet el consistori gabellí al respecte aquesta legislatura. 

Aquests mateixos estrangers ens comentaven que era impossible anar en transport públic de Cala Rajada a Can Picafort, Albufera, Platja de Muro, Alcúdia o a Pollença. I ens comentaren, am la seva particular burleta, que és evident que "a Capdepera els responsables públics no utilitzen gaire els transports públics, ni vosaltres tampoc"

D'entrada, mòbil en ma, vàrem mirar el mapa interactiu de la web tib.org i constatarem que hi havia una línia, això si, que mai l'havíem utilitzada. Ells ens feren plet i ens digueren que aquesta línia, la L325 no existeix. I així va acabar el primer round, amb el compromís, per part nostre, d'investigar i publicar les conclusions.

Ja amb més tranquil·litat i a la pantalla de l'ordinador constatàrem que a les aturades del trajecte aquesta línia L325 no existia, era una línia fantasma!



Ho tornàrem comprovar al llistat de línies i de la 324 pasa a la 331. 



Definitiu: La L325 no existeix! S'hauria de denunciar a Consum per publicitat enganyosa!

Evidentment, donàrem la raó als amics residents estrangers a Capdepera tot manifestant que el foment del transport públic sols es pot fer quan hi és. I que els busos de Capdepera-Manacor o Capdepera-Palma van estibats. Si hi ha servei, tard o d'hora el ciutadà descobreix les avantatges del servei.

A falta d'una versió oficial del perquè la línia no existeix i perquè està publicada. I des de la convicció de la necessitat de que hi hagi un transport públic que uneixi el Llevant amb el Nord-Raiguer férem una darrera consulta al Goggle maps, que tot ho sap:



Quin és el trajecte amb transport públic més ràpid que uneixi Capdepera i Alcúdia?: 42 quilòmetres i 45 minuts en cotxe.

Públic potencial hi és. La necessitat d'aquesta línia, també.

Idò la solució és anar Capdepera-Manacor-Palma-(Inca-tren-)-Alcúdia: Total entre 3 h i 4 h i 140 quilòmetres. Conclusió: te n'afluixes. No coneixem ningú que hagi fet aquest trajecte. Per cert, aquesta és una de les raons per les que la carretera Ma-12 Arta-Alcúdia està tan sobresaturada de cotxes.

Aquesta havia de ser la legislatura de la mobilitat. Esperem que la propera legislatura la Conselleria de Mobilitat al manco no ens engani. Ara, que els poders, fàctics o no, facin una mica de feina.



I per cert, no som l'únic municipi que es queixa, ni l'únic mitjà que ho denuncia.